Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ODRŽAN OKRUGLI STO O UNAPREĐENJU IZDAVAČKE DJELATNOSTI CRNE GORE

08.12.2017.


Okrugli sto o unapređenju izdavačke djelatnosti Crne Gore održan je u Ministarstvu kulture. Pored predstavnika izdavačkih kuća u raspravi su učestvovali i predstavnici pravnih subjekata kojima izdavaštvo nije primarna djelatnost, kao i predstavnici institucija kulture.

Polazište za problematizaciju stanja u crnogorskom izdavaštvu bio je zakonski okvir kojim se uređuje izdavačka djelatnost, kao i odnos izdavača prema propisima i normama definisanim Zakonom o izdavačkoj djelatnosti ("Sl. list CG", br. 30/2012).

U diskusiji su, pored tema vezanih za primjenu i poštovanje Zakona, dominirale teme o problemima izdavača u novim tržišnim okolnostima, položaju knjige i autora u savremenom dobu.

Zaključci diskusije u Ministarstvu kulture biće korisni prilikom definisanja strategije Ministarstva kojom bi se pokrenuo proces unapređenja postojećih i iznalaženja novih modela za podršku države izdavačkoj, knjižarskoj i distributerskoj djelatnosti.


IZVOR: Vebsajt Ministarstvo kulture, 07.12.2017


Naslov: Redakcija