Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

REFORMA PRAVOSUĐA: Nastavak reforme pravosuđa ostaje prioritet Crne Gore u procesu evropskih integracija

Pravni i institucionalni okvir, koji garantuju nezavisnost pravosudne grane vlasti u Crnoj Gori, podrazumijeva visok stepen odgovornosti svakog nosioca pravosudne funkcije pojedinačno. Opravdano je očekivanje građana da tužioci i sudije treba beskompromisno da štite pravni poredak Crne Gore i to je jedini put ka izgradnji povjerenja u sudsku i tužilačku organizaciju. Ukoliko odgovornost...

Više

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA O DOPUNAMA ZAKONA O SLOBODNOM PRISTUPU INFORMACIJAMA: Predviđene izmjene suprotne međunarodnim standardima i predstavljaju direktnu prijetnju radu civilnog društva i medija, omogućavajući ogroman prostor za korupciju i nezakonito skrivanje informacija od značaja za javnost

Oko 80 predstavnika crnogorskih nevladinih organizacija i medija uputili su otvoreno pismo predstavnicima međunarodne zajednice u Crnoj Gori, povodom Nacrta zakona o izmjenama o dopunama Zakona o slobodnom pristupu informacijama.

Više

PORESKA UPRAVA CG: Od početka 2019. godine naplaćeno 848 miliona eura

Poreska uprava (PU) je tokom devet mjeseci naplatila bruto iznos od 848,17 miliona eura, što je devet odsto više nego u istom prošlogodišnjem periodu.

Više