Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

VLADA CG: Utvrđen Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poreskim savjetnicima

Vlada Crne Gore je na 116. sjednici, kojom je predsjedavao premijer Duško Marković, donijela Odluku da ovlasti svoje predstavnike u Socijalnom savjetu da predlože povećanje minimalne zarade za 15 odsto, odnosno sa sadašnja 193 eura na 222 eura i smanjenje poreskog opterećenja rada za 2 odsto.

Više

NACRTI ZAKONA O MEDIJIMA I O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O NACIONALNOM JAVNOM EMITERU: Građanska alijansa dostavila predloge na set medijskih zakona

Građanska alijansa (GA) dostavila je preporuke i sugestije na Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o nacionalnom javnom emiteru i Nacrt zakona o medijima, kako bi zakonski tekstovi dobili na kvalitetu, odnosno, bili što podsticajni za rad medija.

Više

KODEKS MEDICINSKE ETIKE I DEONTOLOGIJE: Ljekarima zabranjeno da primaju poklone

Ljekarska komora Crne Gore donijela je Kodeks medicinske etike i deontologije kojim je utvrdila etička načela u obavljanju profesionalnih dužnosti članova Ljekarske komore, ali i uredila odnose članova Komore prema pacijentima, kao i međusobne odnose članova Komore.

Više

CG DA SMANJI OPTEREĆENJE NA NISKE ZARADE

Iz Svjetske banke su ocijenili da su u Crnoj Gori visoka poreska opterećenja za zaposlene sa niskim zaradama, koja se kreću do 40 odsto, čime se povećava trošak zapošljavanja tih grupa.

Više

PORESKA UPRAVA: Dug poslodavaca za zdravstveno osiguranje premašio 63 miliona eura

Poslodavci Fondu za zdravstveno osiguranje za doprinose duguju preko 63 miliona eura, a skoro polovina ovog duga je realno nenaplativa, pokazuju podaci Poreske uprave.

Više