Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

EVROPSKI SUD ZA LJUDSKA PRAVA U STRAZBURU: Donijeta presuda protiv Crne Gore

Evropski sud za ljudska prava u Strazburu ("Evropski sud") donio je presudu u predmetu Šaranović protiv Crne Gore kojom je u dijelu proglasio predstavku očigledno neosnovanom u smislu člana 35 stav 3 (a) i stav 4 Evropske konvencije o ljudskim pravima i osnovnim slobodama ("Konvencija"), a u dijelu preuranjenom u smislu odredbi člana 35 stav 1 i stav 4 Konvencije. Istovremeno, Evropski sud je u dijelu utvrdio povredu prava na slobodu i sigurnost iz člana 5 stav 1 (c) Konvencije.

Više

ZAKON O AKADEMSKOM INTEGRITETU: Naučni radnici će potpisivati izjavu kojom pod krivičnom i materijalnom odgovornošću potvrđuju da je riječ o njihovom, originalnom djelu

Crna Gora prva je zemlja Regiona, a i šire, koja je pitanje akademskog integriteta riješila izradom zakona iz te oblasti, poručio je ministar prosvjete dr Damir Šehović tokom rasprave u Skupštini Crne Gore na temu Zakona o akademskom integritetu.

Više

U PRIPREMI NOVI ZAKON O SLOBODNOM PRISTUPU INFORMACIJAMA

Iako je Evropska komisija u novembru upozorila Vladu da sadašnjim Zakonom o slobodnom pristupu informacijama ("Sl. list CG", br. 44/2012 i 30/2017 - dalje: Zakon) uspijeva zapravo da sakriva podatke od javnosti, vlasti sada kreću u njegovu izmjenu, a očekuje se da će do Skupštine stići tek krajem godine.

Više

REFORMA JAVNE UPRAVE: Cilj efikasno upravljanje ljudskim resursima

Efikasno upravljanje ljudskim resursima ključni je cilj javne uprave, poručila je resorna ministarska Suzana Pribilović, i dodala da se moraju otklanjati stereotipi da je crnogorska javna uprava troma i spora.

Više