Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA KRIVIČNOG ZAKONIKA CRNE GORE: Akcija za ljudska prava predlaže da se Nacrtom zakona propiše da krivično gonjenje i izvršenje kazni za ubistvo i torturu ne zastarijevaju i da se propišu strože kazne za sva krivična djela koja inkriminišu radnje sa obilježjima torture

U cilju zaštite prava na život i zabrane torture, Akcija za ljudska prava (HRA) je predložila Ministarstvu pravde da se Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Crne Gore propiše da krivično gonjenje i izvršenje kazni za ubistvo i torturu ne zastarijevaju i da se propišu strože kazne za sva krivična djela koja inkriminišu radnje sa obilježjima torture.

Više

U PRIPREMI NOVI ZAKON O IGRAMA NA SREĆU: Usvajanje novog Zakona planirano je za treći kvartal 2017. godine

Programom rada Vlade, usvajanje novog Zakona o igrama na sreću planirano je za treći kvartal 2017. godine (jul-septembar). Po definisanju teksta zakona, on će se naći na javnoj raspravi kako bi svi zainteresovani mogli da se uključe i daju doprinos unapređenju regulative u ovoj oblasti, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Više

JAVNA RASPRAVA O NACRTU PRAVILNIKA O IZVORIMA PAŽLJIVOG PRETRAŽIVANJA KOJI SU PRIMJERENI ODREĐENIM KATEGORIJAMA DJELA ILI FONOGRAMA: Rasprava će trajati 15 dana

Ministarstvo ekonomije daje na javnu raspravu Nacrt pravilnika o izvorima pažljivog pretraživanja koji su primjereni određenim kategorijama djela ili fonograma i upućuje javni poziv građanima, stručnoj javnosti, nosiocima prava na autorskim djelima i fonogramima, korisnicima djela siročadi iz člana 69a Zakona o autorskom i srodnim pravima ("Sl. list CG", br. 37/2011 i 53/2016), kao i svim drugim zainteresovanim licima da se uključe u javnu raspravu i daju svoj doprinos u razmatranju Nacrta pravilnika.

Više