Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

VLADA CG: Data saglasnost na Predlog pravilnika o koeficijentima za utvrđivanje zarade zaposlenih u Agenciji za zaštitu konkurencije

Vlada Crne Gore je u ponedjeljak, 30. jula 2018. godine, bez održavanja sjednice, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova Vlade, u skladu s članom 10 Uredbe o Vladi Crne Gore ("Sl. list CG", br. 80/2008, 14/2017 i 28/2018)..

Više

ZAKON O PREVOZU U DRUMSKOM SAOBRAĆAJU: Taksisti tvrde da se Zakon ne sprovodi, za početak septembra najavljuju proteste

U ovoj sezoni u auto-taksi i prevozu putnika u drumskom saobraćaju uopšte, došlo je do još većeg haosa nego ranije nakon donošenja novog Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju ("Sl. list CG", br. 71/2017), ocijenjeno je iz Strukovnog sindikata taksista Crne Gore (SSTCG).

Više

PREDLOG ZAKONA O DRŽAVNIM NAGRADAMA: Rezultati Javnog poziva za člana NVO u radnom tijelu za izradu Predloga zakona

Na osnovu člana 8 Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija ("Sl. list CG", br. 41/2018)

Više

ZAKON O PREKRŠAJIMA: Skupština traži da se ne prihvati inicijativa za ocjenu ustavnosti Zakona

Skupština Crne Gore predložila je da Ustavni sud ne prihvati Inicijativu za pokretanje postupka za ocjenu ustavnosti Zakona o prekršajima ("Sl. list CG", br. 1/2011, 6/2011 - ispr., 39/2011, 32/2014, 43/2017 - odluka US i 51/2017).

Više

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PENZIJSKOM I INVALIDSKOM OSIGURANJU: Sindikati nezadovoljni Nacrtom zakona, traže produžetak javne rasprave

Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju trebalo bi da obezbijedi stabilnost i održivost penzionog sistema, ali i da spriječi rani odlazak sa tržišta rada, saopšteno je iz ministarstva rada. Najznačajnije izmjene, protiv kojih su obje sindikalne organizacije, podrazumijevaju da se od naredne godine pravo na penziju ostvaruje sa 40 godina staža i 65 godina života, a biće promijenjen i obračun penzija.

Više

NACRT SEKTORSKE ANALIZE: Izvještaj o sprovedenim konsultacijama sa zainteresovanim NVO

Ministartvo kulture, na osnovu člana 12 Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija ("Sl. list CG", br. 41/2018), a u vezi sa članom 32a stav 2 Zakona o nevladinim organizacijama ("Sl. list CG", br. 39/2011 i 37/2017)...

Više