Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PREDLOG ZAKONA O DRŽAVNIM NAGRADAMA: Rezultati Javnog poziva za člana NVO u radnom tijelu za izradu Predloga zakona

06.08.2018.


Na osnovu člana 8 Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija ("Sl. list CG", br. 41/2018), a u vezi s Javnom pozivom za predlaganje predstavnika nevladine organizacije u radnom tijelu za izradu Predloga zakona o državnim nagradama (u daljem tekstu: Javni poziv), objavljenim 17. jula 2018. godine, Ministarstvo kulture objavljuje sljedeće:

1. Na Javni poziv nije dostavljen nijedan predlog koji ispunjava uslove.

2. Na Javni poziv dostavljen je jedan predlog i to: NVO Institut za socijalnu i obrazovnu politiku, Nikšić, koja je predložila Mitra Radonjića.

Predlog nije uredan i potpun, odnosno nije u skladu sa kriterijumima iz Javnog poziva i Uredbe. Naime, dostavljena dokumentacija nije validna sa formalno-pravnog aspekta jer pojedini dokumenti nijesu potpisani i ovjereni. Takođe, u dostavljenoj dokumentaciji nijesu na relevantan način potkrijepljeni navodi o realizovanom projektu i o iskustvu kandidata u vezi sa pitanjima koje normativno uređuje radno tijelo. Osim toga, ni djelatnosti i ciljevi utvrđeni Statutom ove NVO nijesu u direktnoj vezi s pitanjima koje normativno uređuje radno tijelo.

Shodno navedenom, Ministarstvo kulture nema zakonskog osnova da izabere predstavnika nevladinih organizacija u radno tijelo za izradu Predloga zakona o državnim nagradama.


IZVOR: Vebsajt Ministarstvo kulture, 03.08.2018.


Naslov: Redakcija