Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O PLANIRANJU PROSTORA I IZGRADNJI OBJEKATA: Godišnju naknadu za korišćenje zemljišta, za vlasnike bespravnih objekata koji nijesu podnijeli zahtjev za legalizaciju, odrediće opštine

Vlasnici bespravnih objekata koji nijesu podnijeli zahtjev za legalizaciju plaćaće godišnju naknadu za korišćenje zemljišta od 3,55 do 14,2 eura po kvadratu, što će odrediti opštine.

Više

PREDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O UNUTRAŠNJOJ TRGOVINI: Nedjeljom i praznicima radiće pijace, apoteke, pekare, benzinske stanice

U cilju zaštite javnog interesa, predloženi su prodajni objekti i druga prodajna mjesta kojima će biti dozvoljen rad tokom nedjelje i državnih praznika.

Više

NEOPHODNO DONOŠENJE PRAVILNIKA O KRITERIJUMIMA ZA IZDAVANJE DOZVOLA ZA RAD TOKOM PRAZNIKA

Iz Inspekcije rada, koja trenutno kontroliše obračun prazničnih dnevnica tokom prvomajskih praznika, kažu da ima anonimnih prijava zbog netačnog obračuna, ali i da je riječ o neznatnom broju. Iz Unije slobodnih sindikata ističu da postoje zloupotrebe, i da Ministarstvo ekonomije već deset godina odgađa usvajanje Pravilnika o kriterijumima za izdavanje dozvola za rad tokom praznika.

Više

PORESKA UPRAVA: Prosječna zarada obračunava se na osnovu iznosa čija je isplata prijavljena, a ne na osnovu zarada za sve zaposlene koji se vode u Centralnom registru poreskih obveznika i osiguranika

Poreska uprava (PU) podatak o prosječnoj zaradi obračunava na osnovu iznosa plata čija je isplata prijavljena toj instituciji, a ne na osnovu zarada za sve zaposlene koji se vode u Centralnom registru poreskih obveznika i osiguranika.

Više