Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKONI O KREDITNIM INSTITUCIJAMA I O SANACIJI KREDITNIH INSTITUCIJA: Donijet prvi set podzakonskih akata za primjenu zakona

Savjet Centralne banke (CBCG) donio je prvi set podzakonskih akata neophodnih za primjenu Zakona o kreditnim institucijama ("Sl. list CG", br. 72/2019 i 82/2020 - ispr.) i Zakona o sanaciji kreditnih institucija ("Sl. list CG", br. 72/2019 i 82/2020 - ispr.).

Više

U PRIPREMI IZMJENE ZAKONA O FISKALIZACIJI U PROMETU PROIZVODA I USLUGA: Od 1. januara 2021. godine kreće se sa elektronskom fiskalizacijom, ali će do 1. jula istovremeno funkcionisati i elektronska fiskalizacija i poreske registar kase

Projekat elektronske fiskalizacije počeće da se primjenjuje od 1. januara naredne godine, ali će oni koji ne budu spremni moći do 1. jula promet da evidentiraju i preko poreskih registar kasa, saopštili su predstavnici Ministarstva finansija.

Više

ZAKON O UPRAVNOM SPORU: Stvoriti uslove za efikasnije postupanje Upravnog suda

U Crnoj Gori neophodno je stvoriti pretpostavke za brže i efikasnije postupanje Upravnog suda, kroz zakonodavne, kadrovske i materijalne reforme, smatraju u Građanskoj alijansi (GA).

Više

MINISTARSTVO FINANSIJA: Deficit budžeta 385,8 miliona eura

Deficit budžeta za prvih deset mjeseci iznosio je 385,8 miliona eura ili 8,4 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), što je 71,8 miliona više u odnosu na planirani, pokazuju podaci Ministarstva finansija.

Više