Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

AŽURIRANA „BIJELA LISTA“ PORESKIH OBVEZNIKA KOJI NAJUREDNIJE ISPUNJAVAJU SVOJE OBAVEZE

Poreska uprava Crne Gore objavila je ažuriranu Bijelu listu – spisak poreskih obveznika kod kojih je uočen najveći stepen fiskalne discipline. Na listi su se našla imena poreskih obveznika s kojima Poreska uprava kontinuirano ostvaruje uspješnu saradnju u pogledu poštovanja poreskih propisa i izmirivanja poreskih obaveza. Obveznici s Bijele liste prepoznati su kao kompanije koje uredno izmiruju obaveze prema svojim povjeriocima, uključujući i državu, te samim tim predstavljaju i afirmativne potencijalne poslovne partnere na tržištu.

Više

IZMJENE ZAKONA O PARNIČNOM POSTUPKU: Advokatska komora CG podnijeće Ustavnom sudu inicijativu za ocjenu ustavnosti odredbi izmjena ZPP, na osnovu koga će građani plaćati velike sudske troškove državi ukoliko izgube sudski spor sa njom.

Predsjednik Advokatske komore Zdravko Begović najavio je da će to udruženje podnijeti inicijativu Ustavnom sudu za ocjenu ustavnosti odredbi izmjena Zakona o parničnom postupku, na osnovu koga će građani plaćati velike sudske troškove državi ukoliko izgube sudski spor sa njom.

Više

ZAKON O JAHTAMA: Vlada ne namjerava da mijenja ultraliberalni fiskalni okvir u kome već 10 godina funcioniše „elitna jahting industrija“

Aktuelna poreska i druga rješenja iz Zakona o jahtama ("Sl. list RCG", br. 46/2007 i "Sl. list CG", br. 73/2010 - dr. zakon, 40/2011 - dr. zakon, 42/2015 i 16/2016), između ostalog, omogućavaju sniženu stopu PDV-a koji iznosi 0 ili sedam odsto, kupovinu goriva i snabdijevanje jahti hranom, pićem i duvanom oslobođenim carine, akciza i poreza, liberalne propise vezane za uvoz robe i izmjenu broja putnika na jahti koji faktički pospješuju takozvani. crni čarter, kao i nepostojanje PDV-a na usluge čartera jahte koji započinje u nekoj od naših luka.

Više

U SLOVENIJI NAJVEĆA PROSJEČNA PLATA U REGIJI, U MAKEDONIJI NAJMANJA

Najveća prosječna plata isplaćena u regiji bila je prema podacima za maj u Republici Sloveniji i iznosila je 1.050,78 eura, dok je najmanja bila u Makedoniji i iznosila je svega 372,55 eura (22.889 denara), pokazuje analiza Anadolu Agency (AA).

Više

POZITIVNI REZULTATI POSLOVANJA BANKARSKOG SEKTORA U PRVOJ POLOVINI 2017.

Ukupni dobitak 11 banaka iznosi 18,6 miliona eura, dok su četiri banke zabilježile gubitak od 2,69 miliona eura. Bankarski sektor je zabilježio pozitiivan rezultat u poslovanje za prvih pola godine, što pokazuju najnoviji podaci Centralne banke (CBCG) prema kojima su banke na kraju juna bile u plusu od ukupno 15,9 miliona eura.

Više