Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SUDSKI SAVJET: 2018. godine nije bilo predloga za disciplinsku odgovornost sudija

U Crnoj Gori prošle godine nije bilo predloga za utvrđivanje disciplinske odgovornosti sudija, po kome bi postupao disciplinski tužilac.

Više

NACRT ZAKONA O FISKALIZACIJI U PROMETU PROIZVODA I USLUGA: Privrednici negoduju što će troškovi zamjene ili nadogradnje postojećih fiskalnih kasa, pasti na njihov teret

Elektronska fiskalizacija u Crnoj Gori trebalo bi da se primjenjuje od 1. januara naredne godine, a omogućiće poreskim inspektorima bolji uvid u ostvareni promet ali i obračunati porez. Privrednici, podržavaju borbu protiv sive ekonomije ali negoduju što će troškovi zamjene ili nadogradnje postojećih fiskalnih kasa, pasti na njihov teret.

Više

UREDBA O NAČINU OBRAZOVANJA MAKSIMALNIH MALOPRODAJNIH CIJENA NAFTNIH DERIVATA: Benzin skuplji do 6 centi, dizel bez promjene

Eurosuper 98 i 95 od 2. aprila 2019. godine su skuplji šest odnosno pet centi, dok su cijene eurodizela i lož ulja ostale nepromijenjene, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Više

UKINUTA OVJERA ZDRAVSTVENIH KNJIŽICA: Sistem na osnovu podataka iz Poreske uprave i MUP-a vrši automatsku validaciju zdravstvene knjižice

Osiguranici Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore više ne ovjeravaju knjižice po starom, već sistem na osnovu podataka iz Poreske uprave i MUP-a vrši automatsku ovjeru ili validaciju zdravstvene knjižice, saopštio je portparol Fonda Amer Ramusović.

Više