Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O UNUTRAŠNJIM POSLOVIMA: Vlada CG postavila v.d. direktora Uprave policije

Vlada Crne Gore je, 2. aprila 2018. godine, na osnovu člana 10 Uredbe o Vladi Crne Gore ("Sl. list CG", br. 80/2008 i 14/2017), bez održavanja sjednice, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova Vlade, donijela Rješenje o prestanku mandata direktora Uprave policije Slavka Stojanovića na lični zahtjev.

Više

ZAKON O FINANSIRANJU POLITIČKIH SUBJEKATA I IZBORNIH KAMPANJA: Centar za demokratsku tranziciju ukazuje da Zakon krši 60% institucija, te poziva Agenciju za sprečavanje korupcije da hitno reaguje

Ministarstvo rada i socijalnog staranja i opštine nastavljaju da krše Zakon o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja ("Sl. list CG", br. 52/2014, 76/2015 - odluka US, 83/2016 i 92/2017) i da ne objavljuju podatke o socijalnim davanjima i time ugrožavaju transparentnost izbornog procesa, ukazala je zamjenica direktora CDT-a, Biljana Papović.

Više

ZAKON O SPRJEČAVANJU KORUPCIJE: Funkcioner koji nije dostavio podatke o prihodima i imovini biće kažnjen od 500 do 2.000 eura

Rok za dostavljanje redovnih godišnjih izvještaja o prihodima i imovini javnih funkcionera u Crnoj Gori istekao je u subotu, 31. marta, rečeno je u Agenciji za sprečavanje korupcije.

Više

JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O POSREDOVANJU: Rasprava će trajati 40 dana

Ministarstvo pravde daje na javnu raspravu Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o posredovanju i upućuje javni poziv građanima, naučnoj i stručnoj javnosti, državnim organima, političkim strankama, nevladinim organizacijama, međunarodnim organizacijama, medijima i svim zainteresovanim organizacijama i zajednicama, da se uključe u javnu raspravu i daju svoj doprinos u razmatranju Nacrta zakona.

Više

PORESKA UPRAVA: U porastu naplata svih poreza

Poreska uprava ostvarila je u martu naplatu prihoda u ukupnom bruto iznosu od 107.616.690, što je za preko 15 miliona eura ili 17 odsto više u odnosu na godinu ranije, odnosno oko 12 miliona eura iznad plana naplate za ovaj period.

Više