Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

NOVI ZAKON O O NACIONALNOM JAVNOM EMITERU RADIO I TELEVIZIJA CRNE GORE: Drastično pogoršana samostalnost Savjeta RTCG

Direktor NVO Media centar Goran Đurović smatra da je usvojeni Zakon o RTCG "veliki korak unazad u ostvarenju ideje o samostalnosti i profesionalizaciji javnog medijskog servisa".

Više

ZAKONI O LIČNOJ KARTI I O PUTNIM ISPRAVAMA: MUP poziva građane koji postaju punoljetni da zahtjev za izdavanje lične karte ili pasoša podnesu blagovremeno kako bi ostvarili biračko pravo na predstojećim izborima

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) poziva sve crnogorske državljane koji stiču punoljetstvo do dana održavanja izbora, 30. avgusta, a nemaju identifikacioni dokument, da, shodno Zakonu o ličnoj karti ("Sl. list CG", br. 12/2007, 73/2010, 28/2011, 50/2012, 10/2014 i 18/2019), kao i Zakonu o putnim ispravama ("Sl. list CG", br. 21/2008, 25/2008 - ispr., 40/2011 - dr. zakon, 39/2013 i 54/2016), ukoliko već nijesu, podnesu zahtjev za zdavanje lične karte ili pasoša, u cilju ostvarivanja biračkog prava, saopštilo je resorno ministarstvo.

Više

MORSKO DOBRO UMANJUJE ZAKUP ZA 50% U CILJU UMANJENJA NEGATIVNIH EKONOMSKIH EFEKATA IZAZVANIH PANDEMIJOM KORONAVIRUSA

Morsko dobro je donijelo odluku prema kojoj se korisnicima/zakupcima koji obavljaju djelatnost sezonski ili tokom čitave godine, u ugostiteljskim objektima - restoranima, na kupalištima, privremenim lokacijama i pristaništima godišnja ugovorena naknada za korišćenje morskog dobra umanjuje 50 odsto.

Više

NOVA UREDBA O ZARADAMA LICA U SLUŽBI U VOJSCI CG: Medicinarima u vojsci veće plate i do 300 eura

Vlada Crne gore usvojila je Uredbu o izmjenama i dopunama uredbe o zaradama lica u službi u Vojsci Crne Gore, prema kojoj se medicinskom osoblju mjesečna zarada uvećava do 300 eura.

Više

NOVI ZAKON O MEDIJIMA: Prema standardima Savjeta Evrope, pravo na zaštitu izvora nije apsolutno i zato sudije i sudovi prilikom tumačenja zakonskih odredbi moraju poštovati interpretativne standarde koje je su uspostavile relevantne evropske institucije

Odredba novog zakona o medijima, kojom se definiše zaštita novinarskih izvora održava standarde uspostavljene od strane Savjeta Evrope, kazao je za RTCG Žuan Barata, medijski ekspert Savjeta Evrope.

Više

CG SKRAĆUJE SAMOIZOLACIJU COVID19 POZITIVNIH SA 21 NA 14 DANA

Crna Gora će skratiti vrijeme samoizolacije COVID19 pozitivnih sa 21 na 14 dana kako su to uradile brojne države u okruženju i šire, kazao je za CdM dr Senad Begić iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

Više