Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

PROMJENE USTAVA CRNE GORE: Akteri političkog i javnog života smatraju da će do njih teško doći u dogledno vrijeme

Poslanik DPS Miodrag Vuković rekao je da ne vjeruje da se u Skupštini u dogledno vrijeme poslanici mogu baviti ustavnim promjenama kojima bi se izbor vrhovnog državnog tužioca izmjestio iz parlamenta.

Više

KRIVIČNI ZAKONIK CRNE GORE: Zbog neplaćanja alimentacije Osnovni sud u Podgorici donio 8 presuda, u 25 slučajeva se još vodi postupak

U Osnovnom sudu u Podgorici, od početka 2017. godine, formirana su 34 predmeta za krivično djelo nedavanja izdržavanja, odnosno neplaćanja alimentacije. U 25 slučajeva se još vodi postupak, dok u osam predmeta donijeta osuđujuća presuda.

Više

ZAKON O DIVLJAČI I LOVSTVU: Lovna sezona počinje 6. avgusta

Zakonom o divljači i lovstvu ("Sl. list CG", br. 52/2008, 40/2011 - dr. zakon i 48/2015) i Pravilnikom o lovnim sezonama ("Sl. list CG", br. 34/2009, 48/2009 i 60/2010), propisan je početak i kraj sezone lova za svu lovnu divljač u Crnoj Gori. Ona za pojedine vrste, u zavisnosti od mnogobrojnih faktora, počinje, traje i završava se različito, saopštio je Lovački savez Crne Gore.

Više

MINISTARSTVO PROSVJETE RASPISALO KONKURSE ZA DODJELU STIPENDIJA I KREDITA I SMJEŠTAJ U DOMOVE UČENIKA I STUDENATA

Ministarstvo prosvjete raspisalo je Konkurs za dodjelu 185 stipendija talentovanim učenicima osnovnih i srednjih škola, 300 stipendija najboljim studentima, ali i 3.400 studentskih kredita, kao i Konkurs za prijem 568 učenika i 2.222 studenata u domove učenika i studenata u 2017/2018. godini.

Više

ZAKON O OBAVEZNOM OSIGURANJU U SAOBRAĆAJU: Osiguravači podsjećaju vlasnike i korisnike plovnih objekata u Crnoj Gori da ih osiguraju jer je to zakonska obaveza čije neispunjenje može dovesti do negativnih posljedica

Nacionalni biro osiguravača (NBOCG) pozvao je vlasnike i korisnike plovnih objekata u Crnoj Gori da ih osiguraju, jer bi, kako su kazali, izostanak odgovarajućeg osiguravajućeg pokrića mogao dovesti do negativnih posljedica.

Više

NEZADOVOLJAVAJUĆA PRAKSA INDIVIDUALNOG TRETMANA ZATVORENIKA U KPD PODGORICA

U Kazneno popravnom domu Podgorica praksa individualnog tretmana zatvorenika nije zadovoljavajuća, što je razlog za zabrinutost, ocjenjuje se u Izvještaju Nacionalnog preventivnog mehanizma (NPM) za prošlu godinu.

Više