Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

PREDSTAVLJEN PLAN OBUKA SUDIJA I TUŽILACA NA POLJU MEĐUNARODNE PRAVOSUDNE SARADNJE ZA 2018. GODINU

Plan obuka sudija i tužilaca na polju međunarodne pravosudne saradnje za 2018. godinu predstavljen je u Podgorici, u organizaciji Ministarstva pravde, projekta EUROL II, Centra za obuku u sudstvu i tužilaštvu i Policijske akademije. Riječ je o aktivnosti predviđenoj privremenim mjerilima u poglavlju 24 "Pravda, sloboda i bezbjednost" – podoblast pravosudne saradnje.

Više

JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PARNIČNOM POSTUPKU: Javna rasprava će trajati 40 dana

Na osnovu člana 11 Uredbe o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona (,,Sl. list CG", br. 12/2012), Ministarstvo pravde daje na javnu raspravu Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o parničnom postupku i upućuje javni poziv građanima, naučnoj i stručnoj javnosti, državnim organima, političkim strankama, nevladinim organizacijama...

Više

PREDLOG ZAKONA O IZMJENI I DOPUNI ZAKONA O ZDRAVSTVENOJ ZAŠTITI: Zahtjevi za licence ljekarima do 30. septembra

Rok za podnošenje zahtjeva za izdavanje licenci za rad zdravstvenim radnicima biće produžen do 30. septembra, predviđeno je Predlogom zakona o izmjeni i dopuni Zakona o zdravstvenoj zaštiti, koji se nalazi u skupštinskoj proceduri.

Više

VENECIJANSKA KOMISIJA 3. MAJA 2018. GODINE U PODGORICI

Predstavnici Venecijanske komisije najavili su da će doći u Crnu Goru 3. maja 2018. godine. Oni će u Podgorici sa predstavnicima sudske vlasti i poslanicima razgovarati o rješenju kojim će se spriječiti blokada Sudskog savjeta, čijim članovima mandat ističe 2. jula.

Više

UREDBA O NAČINU OBRAZOVANJA MAKSIMALNIH MALOPRODAJNIH CIJENA NAFTNIH DERIVATA: Eurodizel i lož ulje poskupjeli po tri centa

Eurodizel i lož ulje za veleprodaju od 2. maja 2018. godine su poskupeli po tri centa, dok su cijene benzina ostale nepromijenjene, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije. Cijena eurodizela će u naredne dvije sedmice iznositi 1,23 eura, a lož ulja za veleprodaju 1,2 eura.

Više