Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PREDLOG ZAKONA O IZMJENI I DOPUNI ZAKONA O ZDRAVSTVENOJ ZAŠTITI: Zahtjevi za licence ljekarima do 30. septembra

03.05.2018.


Rok za podnošenje zahtjeva za izdavanje licenci za rad zdravstvenim radnicima biće produžen do 30. septembra, predviđeno je Predlogom zakona o izmjeni i dopuni Zakona o zdravstvenoj zaštiti, koji se nalazi u skupštinskoj proceduri.

To se odnosi na zdravstvene radnike kojima je izdata licenca po propisima važećim do stupanja na snagu ovog zakona.

"Zdravstveni radnici koji su zahtjev za izdavanje licence za rad podnijeli Ljekarskoj komori, a o kojima nije odlučeno do stupanja na snagu ovog zakona, dužni su da zahtjev za izdavanje licence podnesu Komori do 30. septembra ove godine", kaže se u obrazloženju.

Zdravstveni radnici koji neposredno obavljaju tu djelatnost na osnovu rješenja Ministarstva kojim je utvrđeno da ispunjavaju uslove za obavljenje te djelatnosti, dužni su da Ljekarskoj komori podnesu zahtjev za izdavanje licence za rad u roku od tri mjeseca od stupanja na snagu ovog zakona.

"Ovim zdravstvenim radnicima Ljekarska komora dužna je da izda licencu u roku od šest mjeseci od stupanja na snagu ovog zakona", kaže se u predloženim izmjenama Zakona o zdravstvenoj zaštiti ("Sl. list CG", br. 3/2016, 39/2016 i 2/2017).

Ovi poslovi vraćeni su nadležnost Ljekarskoj komori Crne Gore u januaru, nakon izbora organa prema važećim propisima, čime su ispunjeni uslovi za cjelishodno vršenje prenesenih poslova.

Produženje roka vrši se na inicijativu Ljekarske komore Crne Gore.

Donošenje zakona po skraćenom postupku spriječiće, kako se navodi u obrazloženju, eventualno nastupanje štetnih podljedica u vezi vršenja zdravstvene djelatnosti.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 30.04.2018.


Naslov: Redakcija