Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

OCJENA USTAVNOSTI I ZAKONITOSTI: Pokrenut postupak za ocjenu ustavnosti i zakonitosti pojedinih odredaba Sudskog poslovnika

Ustavni sud utvrdio je da rješenje u Sudskom poslovniku ("Sl. list CG", br. 65/2016 i 19/2019 - dr. pravilnik), kojim je propisan način odlučivanja u drugostepenim sudovima u pogledu sudske prakse, nije u skladu sa Ustavom i praksom Suda u Strazburu, saopštili su iz Instituta za vladavinu prava (IVP).

Više

SKUPŠTINA CG: 8. oktobra 2019. godine Prva sjednica Drugog redovnog zasijedanja - Razmatranje predloga zakona

Prva sjednica Drugog redovnog (jesenjeg) zasijedanja u 2019. godini održaće se u utorak, 8. oktobra, u zgradi Skupštine Prijestonice Cetinje, sa početkom u 11:00 sati.

Više

ZAKON O JAVNIM NABAVKAMA: Uprava za imovinu sprovodi previše hitnih i skraćenih nabavki, a mnoge od njih su suprotne zakonu

Uprava za imovinu iako je zadužena za sprovođenje objedinjenih nabavki u Crnoj Gori, kašnjenja nadoknađuje raspisivanjem hitnih nabavki i skraćivanjem rokova za dostavljanje ponuda, suprotno zakonu. Centralizovane nabavke se ne planiraju dovoljno detaljno i na vrijeme, što stvara probleme u praksi, a upravu ostavlja bez nekih od ključnih sredstava za rad i funkcionisanje.

Više

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA O DOPUNAMA ZAKONA O SLOBODNOM PRISTUPU INFORMACIJAMA: Medijski radnici traže povlačenje Nacrta zakona, jer se predloženim rješenjima ugrožava rad medijske zajednice

Novinari i urednici crnogorskih medija pozvali su Ministarstvo javne uprave da iz procedure povuče Nacrt zakona o izmjenama o dopunama Zakona o slobodnom pristupu informacijama zbog predloženih rješenja kojima se u značajnoj mjeri ugrožava rad medijske zajednice.

Više