Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O MEDIJIMA: Podijeljena mišljenja javnosti u vezi novog Zakona, najviše zbog odredba kojom se definiše zaštita novinarskih izvora

Nakon što je prošlog mjeseca Skupština usvojila novi Zakon o medijima ("Sl. list CG", br. 82/2020 - dalje: Zakon) uslijedile su burne reakcije javnosti najviše zbog odredba kojom se definiše zaštita novinarskih izvora – često najdragocjenijih sagovornika novinara. Iako medijski eksperti iz Evrope kažu da je Zakon usklađen sa regulativom Evropske unije, dio domaće javnosti negoduje što će medijski poslenici morati na zahtjev državnog tužioca da otkriju izvor informacija "kada je to neophodno radi zaštite interesa nacionalne bezbjednosti, teritorijalnog integriteta i zaštite zdravlja".

Više

JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE KOMERCIJALNIH BANAKA U RJEŠAVANJU STAMBENIH POTREBA GRAĐANA PO POVOLJNIM USLOVIMA: Poziv otvoren do 7. septembra 2020. godine

Ministarstvo održivog razvoja i turizma objavilo je javni poziv za učešće komercijalnih banaka u četvrtoj fazi projekta rješavanja stambenih potreba građana po povoljnim uslovima, koji je otvoren do 7. septembra.

Više

CENTRALNA BANKA CG: Banke odobrile 3,1 milijardu eura kredita

Banke su do kraja juna odobrile kredite od ukupno 3,1 milijardu eura, što je rast od 0,9 odsto na mjesečnom nivou.

Više