Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SKUPŠTINA CG: U okviru više sjednica usvojen veći broj zakona

Poslanici Skupštine Crne Gore usvojili su Predlog odluke o izmjeni Odluke o obrazovanju Odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

Više

ZAKON O LIČNOJ KARTI: Od 31.marta 2020. godine izdavaće se najsavremenija dokumenta, ali će postojeća važiti do isteka, odnosno najkasnije pet godina od navedenog datuma

Krajem marta narede godine crnogorski MUP počeće da izdaje nova, najsavremenija dokumenta, ukazala je direktorica Direktorata za građanska stanja i lične isprave MUP-a Milanka Baković. Baković je dodala da će sva dokumenta, osim lične karte, biti jeftinija.

Više

UTVRĐEN PREDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA PREVOZU U DRUMSKOM SAOBRAĆAJU: Preciznije normiranje i utvrđivanje načina obavljanja auto taksi prevoza

Vlada Crne Gore je utvrdila Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona prevozu u drumskom saobraćaju, kojim se propisuju se uslovi i način obavljanja djelatnosti javnog prevoza putnika i tereta u drumskom saobraćaju.

Više

NACRT ZAKONA O AUDIOVIZUELNIM MEDIJSKIM USLUGAMA: Nacrt zakona usklađen sa evropskom regulativom

U okviru procesa izrade Predloga zakona o audio-vizuelnim medijskim uslugama, Ministarstvo kulture je, uz podršku Misije OEBS-a u Crnoj Gori, Savjeta Evrope i Delegacije Evropske unije (EU) u Crnoj Gori, organizovalo okrugli sto o Nacrtu zakona o audiovizuelnim medijskim uslugama. Učesnici diskusije bili su predstavnici medija i nevladinih organizacija koje se bave pitanjima koja se tiču medija.

Više

PRAVILA O MINIMUMU KVALITETA ISPORUKE I SNABDIJEVANjA ELEKTRIČNOM ENERGIJOM: Od 8. avgusta 2019. godine zbog nestanka struje odšteta od 20 do 200€

Početak primjene finansijskih nadoknada koje će sljedovati kupce električne energije u slučaju nestanka struje, predviđen je za avgust i tada počinjemo sa primjenom pravila koja su već na našem sajtu, saopštio je predsjednik Odbora direktora Regulatorne agencije za energetku (RAE) Branislav Prelević.

Više