Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O JAVNIM OKUPLjANjIMA I JAVNIM PRIREDBAMA: Organizator dužan da pisanu prijavu za održavanje javnog okupljanja podnese policiji, najkasnije pet dana prije njegovog održavanja, a policijski službenici su ovlašćeni da prekinu javna okupljanja čije održavanje nije prijavljeno ili nije dozvoljeno

Nadležnosti svih državnih organa definisane su zakonom, navode iz kabineta Vrhovnog državnog tužioca. Napominju da je Zakonom o javnim okupljanjima i javnim priredbama ("Sl. list CG", br. 52/2016) jasno definisano da je organizator dužan da pisanu prijavu za održavanje javnog okupljanja podnese policiji a da su policijski službenici ti koji su ovlašćeni da prekinu javna okupljanja čije održavanje nije prijavljeno ili nije dozvoljeno. S druge strane, dodaju, kao osnovno pravo i dužnost državnog tužioca jeste, gonjenje učinilaca krivičnih djela.

Više

NEOPHODNO DONIJETI ZAKON O POSREDOVANJU U PROMETU I ZAKUPU NEPOKRETNOSTI: Trgovcima nekretnina biće potrebna licenca

Stanje u prometu nekretninama karakteriše veliki broj nepravilnosti i problema jer nema posebnog zakona koji reguliše tu oblast, ocijenjeno je na konstitutivnoj sjednici novoformirane Grupacije za trgovinu nekretninama u okviru Odbora udruženja trgovine Privredne komore.

Više

U PRIPREMI MEĐUNARODNI KODEKS ZA ZAŠTITU TURISTA

Evidentna je potreba da se zbog nastalih okolnosti usljed pandemije Kovid-19 pripremi jedinstven dokument o zaštiti turista, saopšteno je na online sastanku Odbora za izradu međunarodnog kodeksa za zaštitu turista.

Više

CENTRALNA BANKA CG: Odobreno više od 3,2 milijarde eura kredita

Banke su do kraja septembra odobrile kredite od ukupno 3,21 milijardu eura, što je pad od 0,8 odsto na mjesečnom nivou.

Više