Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

CENTRALNA BANKA CG: Neznatno pala efektivna kamatna stopa

Prosječna ponderisana efektivna kamatna stopa na odobrene kredite, koja obuhvata sve njihove troškove, u junu je pala 0,01 procentni poen u odnosu na maj i iznosila je 5,93 odsto, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

Više

SUBVENCIONISANJE ZARADA U CILJU UBLAŽAVANJA NEGATIVNIH EFEKATA EPIDEMIJE KORONAVIRUSA: U isplati subvencije za 22.000 radnika

Ukupno 4,38 miliona eura subvencija je isplaćeno ili je u procesu isplate od 1. do 25. avgusta za više od 22 hiljade zaposlenih, navodi se u informaciji o realizaciji Programa subvencionisanja zarada u cilju ublažavanja negativnih efekata epidemije koronavirusa.

Više

NACRT STRATEGIJE VISOKOG OBRAZOVANJA ZA 2020-2024. GODINU: Predviđeno uvođenje dualnog obrazovanja na fakultetima

Praktičnu nastavu na fakultetima treba unaprijediti kako bi odgovorili tržištu rada i imali konkurentan kadar. Eventualno uvođenje dualnog obrazovanja i u ovom nivou, kao i usvajanje daljih smjernica za sprovođenje prakse na svim ustanovama zauzima posebno mjesto u Nacrtu strategije visokog obrazovanja za 2020-2024. godinu - rekla je pomoćnica ministra prosvjete Mubera Kurpejović.

Više

GRAD PODGORICA: Brojem označene i ulice i kuće. U mnogim naseljima u okolini Glavnog grada promijenjena imena ulica

Gotovo sve ulice u naseljima na teritoriji Glavnog grada dobile su ili će dobiti imena, ali ne po značajnim istorijskim ličnostima ili događajima. Ulice su označene brojem, a svaka kuća je dobila svoj broj, iako zvanična odluka o ovom potrezu gradskih vlasti nikada nije donijeta.

Više