Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

SUBVENCIONISANJE ZARADA U CILJU UBLAŽAVANJA NEGATIVNIH EFEKATA EPIDEMIJE KORONAVIRUSA: U isplati subvencije za 22.000 radnika

01.09.2020.


Ukupno 4,38 miliona eura subvencija je isplaćeno ili je u procesu isplate od 1. do 25. avgusta za više od 22 hiljade zaposlenih, navodi se u informaciji o realizaciji Programa subvencionisanja zarada u cilju ublažavanja negativnih efekata epidemije koronavirusa.

Od aprila do juna podnijeto je 38,07 hiljada zahtjeva za subvenciju zarada, a isplaćeno je ili je u procesu isplate 97 odsto.

"Na osnovu odobrenih zahtjeva, 26. avgusta su isplaćene ili su u procesu isplate subvencije za 170 hiljada zarada. Bruto iznos isplaćenih sredstava je 42,16 miliona eura. Programom je obuhvaćeno više od 71 hiljadu zaposlenih i više od 15 hiljada preduzeća", navodi se u informaciji koju je usvojila Vlada.

U informaciji je navedeno da su subvencije omogućene zaposlenima u djelatnostima zatvorenim usljed naredbi Ministarstva zdravlja, u sektorima turizma, ugostiteljstva i javnog prevoza putnika u drumskom saobraćaju, onima kojima je određena mjera karantina ili izolacije, kao i zaposlenima na plaćenom odsustvu zbog čuvanja djece mlađe od sedam godina. Mjere podrazumijevaju i nastavak podrške novom zapošljavanju čije je trajanje produženo do kraja godine.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 29.08.2020.


Naslov: Redakcija