Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O STEČAJU: Upravnici žele u radnu grupu za izradu novog zakona. Sporan način izbora upravnika, sumnje i na korupciju

Komora stečajnih upravnika drugi put ovog mjeseca pozvala je ministarku ekonomije Dragicu Sekulić da ih uključi u radnu grupu tog ministarstva koja će raditi predlog novog dopunjenog Zakona o stečaju u Crnoj Gori.

Više

PREDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O SUDSKOM SAVJETU I SUDIJAMA: Struka smatra neustavnim produžavanje mandata članovima Savjeta, jer Skupština zbog bojkota opozicije nema potrebnu većinu za njihov izbor

Advokat i ekspert za praksu Evropskog suda Siniša Gazivoda smatra da je neustavno Predlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Sudskom savjetu i sudijama produžavati mandat njegovim članovima, jer Skupština zbog bojkota opozicije nema potrebnu većinu za njihov izbor.

Više

PREDLOG ZAKONA O AKADEMSKOM INTEGRITETU: Univerzitet neće da se kažnjavaju mentori plagijatora

Akademska zajednica nije zainteresovana za to da se Predlogom zakona o akademskom integritetu predvide i sankcije za profesore, za čijeg se kandidata utvrdi da je plagirao rad.

Više

U PRIPREMI NOVI ZAKON O OGRANIČAVANJU UPOTREBE DUVANSKIH PROIZVODA: Zbog pušenja u javnom i radnom prostoru kazna i do 20.000 eura

Ministarstvo zdravlja Crne Gore pripremilo je novi Zakon o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda i insistiraće na njegovoj primjeni. Zakon propisuje kazne od 30 do 20.000 eura.

Više