Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

NAREDBA ZA PREDUZIMANjE PRIVREMENIH MJERA ZA SPRJEČAVANjE UNOŠENjA U ZEMLjU, SUZBIJANjE I SPRJEČAVANjE PRENOŠENjA NOVOG KORONAVIRUSA: Obavještenje o zabrani putničkog međugradskog saobraćaja i zabrani prisustva i zadržavanja

Operativni štab za podršku privredi za vrijeme trajanja mjera za sprječavanje širenja koronavirusa daje sledeće uputstvo, a vezano za tumačenje Naredbe za preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog koronavirusa ("Sl. list CG", br. 22/2020):

Više

NACIONALNO KOORDINACIONO TIJELO ZA ZARAZNE BOLESTI: Uvedena zabrana napuštanja mjesta stanovanja radnim danom noću, subotom popodne i nedjeljom cio dan

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti donijelo je, na sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Milutin Simović, u cilju zaštite zdravlja i životâ građana više privremenih mjera i iskazalo odlučnost da sve mjere sprovede bez izuzetka.

Više

ODLUKA O PRIVREMENIM MJERAMA ZA UBLAŽAVANjE NEGATIVNIH UTICAJA NOVOG KORONAVIRUSA NA FINANSIJSKI SISTEM: Banke ne ostvaruju ekstra profit po osnovi moratorijuma na otplatu kredita

Moratorijum na otplatu kredita se u svakoj zemlji na isti način obračunava, a banke po tom osnovu ne ostvaruju ekstra profit, poručuju iz Centralne banke.

Više

PRIVREDI POTREBNA PODRŠKA DRŽAVE: Ukinuti ili smanjiti poreze i takse

Ugostiteljskim objektima, njihovim dobavljačima, frizerskim i kozmetičkim salonima u ovom trenutku je potrebna podrška države da bi opstali, zadržali radna mjesta i izvukli se iz postojeće situacije, saopštili su vlasnici i menadžeri kompanija u čijem sastavu posluju.

Više

UREDBA O NAČINU OBRAZOVANJA MAKSIMALNIH MALOPRODAJNIH CIJENA NAFTNIH DERIVATA: Pojeftinile sve vrste goriva

Od 31. marta 2020. godine su pojeftinile sve vrste goriva u Crnoj Gori. Eurosuper je jeftniji 15, a eurodizel devet centi po litru, saopšteno je iz Ministarsrva ekonomije.

Više

UREDBA O NAKNADI ZA PODSTICANjE PROIZVODNjE ELEKTRIČNE ENERGIJE IZ OBNOVLjIVIH IZVORA I VISOKOEFIKASNE KOGENERACIJE: Grupa NVO traži da se Uredba stavi van snage

Grupa nevladinih organizacija (NVO) uputiće Vladi i Ministarstvu ekonomije zahtjev za stavljanje van pravne snage Uredbe o naknadi za podsticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora i visokoefikasne kogeneracije ("Sl. list CG", br. 29/2019).

Više