Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

VLADA CG: Usvojeni finansijski sporazumi sa Evropskom komisijom

Vlada Crne Gore je u četvrtak, 27. avgusta 2020.godine, bez održavanja sjednice, a na osnovu pribavljene saglasnosti većine članova Vlade, usvojila je finansijske sporazume sa Evropskom komisijom, čime je stvoren pravni osnov za dodjelu budžetske podrške Evropske unije od 40,5 miliona eura, kao odgovor na epidemiju koronavirusa.

Više

FINANSIJSKI SPORAZUMI SA EVROPSKOM KOMISIJOM: Kompletiran pravni osnov za uplatu 40,5 miliona eura podrške EU u borbi sa korona virusom

Vlada Crne Gore usvojila je finansijske sporazume sa Evropskom komisijom, čime je stvoren pravni osnov za dodjelu budžetske podrške Evropske unije od 40,5 miliona eura, kao odgovor na epidemiju korona virusa.

Više

ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PENZIJSKOM I INVALIDSKOM OSIGURANjU: Povećane staračke naknade u poljoprivredi. Povećanje se primjenjuje retroaktivno od 1. januara 2020. godine

Staračke naknade u poljoprivredi povećane su za 13,16%, sa 64,41 na 72,89 eura u skladu sa Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju ("Sl. list CG", br. 80/2020), kojim je povećan iznos minimalne penzije.

Više

PROGRAM ZA UNAPREĐENJE KONKURENTNOSTI PRIVREDE: Apliciranje omogućeno i putem elektronskog servisa

Ministarstvo ekonomije je pokrenulo novi elektronski servis za potencijalne korisnike Programa za unapređenje konkurentnosti privrede koji omogućava elektronsko podnošenje zahtjeva i prateće dokumentacije.

Više