Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

U PRIPREMI SET ZAKONA KOJI UREĐUJU BANKARSKO POSLOVANJE: Pripremljene su izmjene pet sistemskih zakona o bankama, o stečaju i likvidaciji, o računima za plaćanje potrošača, o međubankarskim naknadama i posebnim pravilima poslovanja u vezi sa platnim karticama, kao i nacrt zakona o sanaciji banaka

Nema opasnosti da banke neće ispuniti zahtjeve budućih regula u poslovanju, ukazao je generalni sekretar Udruženja banaka mr Bratislav Pejaković, komentarišući pet sistemskih zakona koji su u proceduri usvajanja.

Više

ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI USKLADITI SA EVROPSKOM REGULATIVOM

Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Sjeverna Makedonija i Slovenija nijesu usvojile propise za primjenu i implementaciju evropskog pravnog okvira za zaštitu podataka. Zato su rukovodioci nezavisnih nadzornih organa za zaštitu podataka o ličnosti saglasni da bi države trebalo da što prije usvoje zakone, jer je, kako su naglasili, harmonizovano zakonodavstvo regiona od posebne važnosti za ekonomski razvoj i pravnu sigurnost.

Više

PRAVILNIK O KRITERIJUMIMA I NAČINU OCJENjIVANjA PROBNOG RADA DRŽAVNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA: Zasnivanje radnog odnosa na neodređeno vrijeme u nekom od crnogorskih državnih organa uslovljeno jednogodišnjim probnim radom

Građani koji ubuduće prvi put budu zasnivali radni odnos na neodređeno vrijeme u nekom od crnogorskih državnih organa moraće prvo da prođu probni rad od godinu dana koji će biti i ključan za njihov dalji angažman. Naime, ukoliko kandidat dobije ocjenu "zadovoljio na probnom radu" nastavlja sa radom u državnom organu, dok ocjena "nije zadovoljio na probnom radu" ima za posljedicu prestanak radnog odnosa po sili zakona, bez obzira na to što je odabirom putem oglasa dobio šansu za zaposlenje.

Više

MINISTARSTVO FINANSIJA: Po osnovu sudskih presuda isplaćeno 22 miliona eura

Ukupni troškovi budžeta po osnovu sudskih presuda za 2018. i četiri mjeseca 2019. godine iznosili su 21,86 miliona eura, pokazuju podaci Ministarstva finansija.

Više