Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

NAREDBA ZA PREDUZIMANjE PRIVREMENIH MJERA ZA SPRJEČAVANjE UNOŠENjA U ZEMLjU, SUZBIJANjE I SPRJEČAVANjE PRENOŠENjA NOVOG KORONAVIRUSA: Obavještenje o zabrani putničkog međugradskog saobraćaja i zabrani prisustva i zadržavanja

Operativni štab za podršku privredi za vrijeme trajanja mjera za sprječavanje širenja koronavirusa daje sledeće uputstvo, a vezano za tumačenje Naredbe za preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog koronavirusa ("Sl. list CG", br. 22/2020):

Više

USTAVNI SUD: Privremena obustava neposrednog prijema podnesaka u pisarnici i arhivi

Imajući u vidu novi način rada prilagođen okolnostima vezanim za preporuke i mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti u cilju sprječavanja, suzbijanja, zaštite zdravlja i daljeg širenja bolesti prouzrokovane koronavirusom (COVID-19), Ustavni sud Crne Gore, privremeno, počev od 27. marta 2020. godine, od stranaka neće primati podneske neposredno u Ustavnosudskoj pisarnici i arhivi.

Više

ODLUKA O PRIVREMENIM MJERAMA ZA UBLAŽAVANjE NEGATIVNIH UTICAJA NOVOG KORONAVIRUSA NA FINANSIJSKI SISTEM: Banka ne može da naplaćuje troškove odlaganja otplate kredita

Prema preliminarnim podacima kojima raspolaže Centralna banka, više od 40.000 korisnika kredita je do sada predalo inicijativu bankama za korišćenje prava na moratorijum, saopštio je guverner Centralne banke CBCG Radoje Žugić.

Više

OBAVJEŠTENJE SUBJEKTIMA KOJI OBAVLJAJU DJELATNOST PRODAJE NA MALO HRANE NEPOSREDNO KRAJNJEM POTROŠAČU

Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove podsjeća i upozorava subjekte u poslovanju hranom koji obavljaju djelatnost prodaje na malo hrane neposredno krajnjem potrošaču na obavezu preduzimanja svih propisanih mjera higijenskog rukovanja hranom, uz obavezno sprovođenje i mjere predostrožnosti u skladu sa preporukama za sprječavanje pojave virusa korona.

Više

AUTOBUSKI PREVOZNICI TRAŽE POMOĆ VLADE CG

Obustavljanje javnog prevoza putnika u međunarodnom, međugradskom, prigradskom i gradskom saobraćaju autobusima i kombijima katastrofalno utiče na saobraćaj i turizam, poručio je izvršni direktor podgoričke kompanije "Božur" Radivoje Kovačević.

Više

DOSTUPAN SERVIS EBOLOVANJE ZA PRODUŽENJE BOLOVANJA

Fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore (FZO) donio je odluku da privremeno osnuje servis eBolovanje koji će osiguranici moći da koriste kako bi podnijeli zahtjev za produženje bolovanja. To je uvedeno postupajući na osnovu novousvojenih mjera Nacionalnog koordinacionog tijela.

Više