Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

Arhiva dnevnih vijesti

SKUPŠTINA CG: Izabran predśednik i članovi Vlade CG

Na održanoj Trećoj śednici Drugog redovnog zasijedanja Skupštine Crne Gore u 2016. godini, za predśednika 41. Vlade Crne Gore izabran je Duško Marković. Za članove 41. Vlade Crne Gore izabrani su:

Više

ZAKON O ŽIVOTNOJ SREDINI: Shodno Zakonu krajnji rok za početak operativnog funkcionisanja Eko Fonda sredina 2018. godine

Crnu Goru očekuju enormna ulaganja u životnu sredinu, zbog čega je neophodno što prije osnovati Eko fond kao ključni mehanizam za prikupljanje novca, rekla je generalna direktorica Direktorata za životnu sredinu, Ivana Vojinović, dodajući da bi ta institucija mogla biti uspostavljena već naredne godine.

Više

JAVNI POZIV NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA ZA PREDLAGANJE KANDIDATA ZA ČLANA RADNE GRUPE ZA PRIPREMU NACRTA ZAKONA O PUTEVIMA

Na osnovu čl. 8 i 9 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija ("Sl. list CG" br. 7/2012), Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, upućuje javni poziv nevladinim organizacijama za predlaganje kandidata za člana radne grupe za pripremu Nacrta zakona o putevima.

Više

UREDBA O NAČINU OBRAZOVANJA MAKSIMALNIH MALOPRODAJNIH CIJENA NAFTNIH DERIVATA: Cijene goriva bez promjena

Cijene goriva u Crnoj Gori ostaće u narednih 15 dana nepromijenjene, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije. Litar eurosupera 95 i 98 će u naredne dvije sedmice koštati 1,08 eura, odnosno 1,12 eura, a eurodizela 95 centi. Cijena lož ulja za veleprodaju iznosiće 93 centa, a za grijanje 65 centi.

Više

JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE NA MEĐUNARODNOM JAVNOM POZIVU ZA IZBOR PONUĐAČA ZA IZRADU I REALIZACIJU POSEBNOG PROGRAMA ULAGANJA NA OSNOVU KOJEG LICE MOŽE STEĆI CRNOGORSKO DRŽAVLJANSTVO PRIJEMOM

Komisija za izbor ponuđača za izradu i realizaciju Posebnog programa ulaganja na osnovu kojeg lice može steći crnogorsko državljanstvo prijemom objavljuje Javni poziv za učešće na međunarodnom javnom pozivu za izbor ponuđača za izradu i realizaciju Posebnog programa ulaganja na osnovu kojeg lice može steći crnogorsko državljanstvo prijemom. 1. Vlada Crne Gore poziva kompanije sa iskustvom, na podnošenje ponuda za izradu i realizaciju Posebnog programa ulaganja na osnovu kojeg lice može steći crnogorsko državljanstvo prijemom (u daljem tekstu: Program). 2. Program podrazumijeva ulaganja u privrednu djelatnost (biznis) kojim će se doprinijeti ekonomskom razvoju Crne Gore i/ili nekretnine i/ili uplatu sredstava na poseban račun Budžeta Crne Gore. Program obuhvata upravljanje, način i uslove za izbor investitora i implementaciju Programa, analizu i procjenu finansijskih efekata, izradu i implementaciju marketing i komunikacione strategije, kao i druge aktivnosti određene projektnim zadatkom. Izabrani ponuđač će, između ostalog, biti obavezan da izradi koncept, model upravljanja i uslove realizacije Programa, vrši analizu i procjenu finansijskih i ekonomskih efekata, izradi i sprovede marketing i komunikacionu strategiju, i sprovede druge aktivnosti definisane Projektnim zadatkom, koji čini sastavni dio Tenderske dokumentacije.

Više