Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

VLADA CG: Usvojen veći broj izvještaja

Vlada Crne Gore je u četvrtak, 22. oktobra 2020. godine, bez održavanja sjednice, a na osnovu pribavljene saglasnosti većine članova Vlade, usvojila Izvještaj o realizaciji Programa rada Vlade Crne Gore za I, II i III kvartal 2020. godine s Izvještajem o realizaciji zaključaka Vlade Crne Gore za I, II i III kvartal 2020. godine.

Više

ZAKON O IGRAMA NA SREĆU: Neophodne izmjene Zakona zbog lošeg nadzora u ovoj oblasti

Član Senata Državne revizorske institucije (DRI) Branislav Radulović ukazao je da je sistem nadzora u oblasti igara na sreću u Crnoj Gori neefikasan i da nužno potrebne izmjene Zakona o igrama na sreću ("Sl. list RCG", br. 52/2004 i "Sl. list CG", br. 13/2007, 40/2011 - dr. zakon, 61/2013 i 37/2017 - dalje: Zakon) kasne godinama.

Više

UDRUŽENJA BANAKA CG: Očekuje se pad kamata na kredite

Procjenjujem da ne bi trebalo da dođe do povećanja aktivne kamatne stope, već usljed pandemije i, nadamo se, brze realizacije najavljene intervencije države kroz sheme ubacivanja dodatnih sredstava za privredu preko banaka, koje će biti povoljnije kamate od tržišnih, na nivou sistema možemo očekivati pad aktivnih kamatnih stopa, izjavio je generalni sekretar Udruženja banaka Crne Gore Bratislav Pejaković.

Više

UTICAJ KORONAVIRUSA NA TRŽIŠTE RADA U CG: Bez posla najviše ostajali u sektorima trgovine, građevine, saobraćaja i pružanja ugostiteljskih usluga

Crnogorsko tržište rada zapamtiće 2020. godinu kao jednu od težih godina, s obzirom na to da se broj zaposlenih konstantno smanjuje, a kada uporedimo januar i avgust primjetno je da je u svakoj oblasti došlo do smanjenja broja izvršilaca najviše u sektorima trgovine, građevine, saobraćaja i pružanja ugostiteljskih usluga.

Više

BEZ ROMINGA U REGIONU OD 2021. GODINE: Od jula naredne godine bez troškova za zemlje Zapadnog Balkana, a potom i sa EU

U regionu Zapadnog Balkana potpuno će biti ukinut roming 1. jula 2021. godine, potvrđeno je na otvaranju trećeg Digitalnog samita ZB, čiji je domaćin ove godine Tirana.

Više