Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

REFORMA PRAVOSUĐA: Pristup pravdi ne smije biti narušen ni tokom epidemije Kovid-19

Crna Gora i njeno pravosuđe od početka Kovid-19 pandemije preduzimaju sve moguće korake kako bi u ovim, za moderno čovječanstvo dosad neviđenim oklonostima, pravo na pravično suđenje i pravo na odbranu bili zagarantovani, rekao je potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin u svom obraćanju na konferenciji ministara pravde EU - Zapadni Balkan. Na sastanku, ministri su razgovarali o uticaju hitnih mjera preduzetih za ublažavanje efekata pandemije Kovid-19 na funkcionisanje pravosuđa.

Više

ZAKON O USTAVNOM SUDU CG: Ombudsman traži da izmjenama Zakona omoguće pravna sredstva za ubrzanje postupka

Ombudsman Crne Gore podnio je Ministarstvu pravde Inicijativu za izmjenu i dopunu Zakona o Ustavnom sudu Crne Gore ("Sl. list CG", br. 11/2015 i 55/2019 - odluka US), kako bi se građanima omogućilo korišćenje pravnih sredstava za ubrzanje postupka i zaštitu prava na suđenje u razumnom roku pred ovim Sudom.

Više

UREDBA O NAČINU OBRAZOVANJA MAKSIMALNIH MALOPRODAJNIH CIJENA NAFTNIH DERIVATA: Eurosuper 95 jeftiniji tri centa

Eurosuper 95 je pojeftino tri centa, dok se cijene ostalih goriva neće mijenjati, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Više

PROSVJETNA ZAJEDNICA CG: Nadoknaditi septembarsku zaradu nastavnicima zaposlenim na određeno vrijeme

Prosvjetna zajednica (PZCG) pozvala je resorno ministarstvo da objasni kako će i na koji način nadoknadati septembrasku platu zaposlenima u prosvjeti koji rade na određeno.

Više