Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

PROGRAM PODRŠKE NAMIJENJEN PRIVREDI I ZAPOSLENIMA U CILJU UBLAŽAVANJA NEGATIVNIH EFEKATA EPIDEMIJE NOVOG KORONA VIRUSA COVID-19: Program podrške obuhvata šest vrsta subvencija

"Ovaj Program podrške obuhvata šest vrsta subvencija i usmjeren je na preko 100.000 zaposlenih u Crnoj Gori i nekoliko hiljada preduzetnika, mikro, malih i srednjih preduzeća", ukazala je ministarka ekonomije.

Više

PREDSTAVLJENE POSEBNE VLADINE MJERE PODRŠKE POLJOPRIVREDI I RIBARSTVU

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović predstavio je poseban paket mjera podrške poljoprivredi i ribarstvu vrijedan više od 17 miliona eura.

Više

ZAKON O UNUTRAŠNjOJ TRGOVINI: Unija poslodavaca traži ukidanje neradne nedjelje u trgovini

Teška ekonomska situacija u zemlji i problemi privrede nastali pod uticajem zdravstvene krize izazvane COVID-19 pandemijom, zahtijeva iznalaženje hitnih rješenja koja se prvenstveno odnose na konkretne poteze u dijelu regulatornog okvira, saopštila je Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG). Kao jednu od posebno urgentnih intervencija, UPCG izdvaja odredbe člana 35a Zakona o unutrašnjoj trgovini ("Sl. list CG", br. 49/2008, 40/2011 - dr. zakon i 38/2019) i poziva Ministarstvo ekonomije da navedeni član suspenduje, odnosno stavi van snage odredbe o zabrani rada nedjeljom i u dane državnih i drugih praznika privrednim subjektima u sektoru trgovine.

Više

POGLAVLJE 7: Odluka o zatvaranju oblasti koje se odnosi na intelektualnu svojinu zavisiće od procjene EK

Crna Gora је ispunila uslove za privremeno zatvaranje pregovora u poglavlju kоје se odnosi na intelektualnu svojinu, ali će konačna odluka o tome zavisiti od procjene Evropske komisije u pogledu ispunjenosti mjerila.

Više

UREDBA O NAČINU OBRAZOVANJA MAKSIMALNIH MALOPRODAJNIH CIJENA NAFTNIH DERIVATA: Od 28. aprila 2020. godine dizel jeftiniji sedam centi

Eurodizel i lož ulje od 28. aprila 2020. godine će pojeftiniti sedam centi, dok se cijena benzina neće mijenjati, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Više