Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

28. FEBRUAR 2019. GODINE ROK ZA PODNOŠENJE IOPPO OBRAZACA ZA 2018. GODINU: PU omogućila elektronsko dostavljanje IOPPO obrazaca

U nastojanju da ispunjavanje poreskih obaveza učini jednostavnijim, Poreska uprava omogućila je poreskim obveznicima da Prijavu poreza po odbitku na prihode koje ostvari rezidentno i nerezidentno pravno lice (obrazac IOPPO) dostavljaju elektronskim putem preko Portala Poreske uprave.

Više

ZAKONIK O KRIVIČNOM POSTUPKU: Sporazum o priznanju krivice može se zaključiti za krivična djela za koja se goni po službenoj dužnosti, osim krivičnih djela terorizma i ratnih zločina

U prošloj godini specijalni tužioci sklopili su 43 sporazuma o priznanju krivice sa okrivljenima, što je za 14 sporazuma više nego u 2017. godini.

Više

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O UNUTRAŠNJOJ TRGOVINI: Za trgovce nedjelja neradni dan

Zaposlene u sektoru trgovine u Crnoj Gori, kojih ima oko 37 hiljada obradovala je vijest da je pripremljen Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjoj trgovini kojim se uvodi neradna nedjelja.

Više

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O NACIONALNOM JAVNOM EMITERU: Akcija za ljudska prava predlaže propisivanje obaveze hitnog vođenja postupka o zahtjevima za zaštitu prava kandidatkinje/kandidata za članstvo u Savjetu RTCG, odnosno članice/člana Savjeta RTCG koji su razriješeni funkcije i konačnog odlučivanja u tim postupcima prije nego što izbor i razrješenje stupe na snagu

NVO Akcija za ljudska prava (HRA) smatra da se uNacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o nacionalnom javnom emiteru predlaže oduzimanje garancija nezavisnosti RTCG koje nije u skladu s evropskim standardima. U komentarima dostavljenim Ministarstvu kulture, HRA je podržala predlog stručnjakinja koje je angažovao Savjet Evrope, Eve Solomon i Tanje Kerševan Smokvina, da se postojeći Zakon o nacionalnom javnom emiteru radio i televizija Crne Gore ("Sl. list CG", br. 79/2008, 45/2012, 43/2016 - odluka US i 54/2016) ostavi na snazi do daljnjeg, dok se ne ponudi novi nacrt usklađen s evropskim standardima, čijem ispunjavanju Crna Gora teži.

Više

UREDBA O OCJENJIVANJU RADA DRŽAVNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA: Propisana različita mjerila za ocjenjivanje u okviru kriterijuma, kao i mjerila za ocjenjivanje lica iz kategorije visokog rukovodnog kadra i starješine organa uprave

Vlada je donijela Uredbu o ocjenjivanju rada državnih službenika i namještenika, kojom se propisuju bliža mjerila za ocjenjivanje, u okviru kriterijuma koji su utvrđeni Zakonom o državnim službenicima i namještenicima ("Sl. list CG", br. 2/2018).

Više