Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O UNUTRAŠNjOJ TRGOVINI: Peticija Unije slobodnih sindikata protiv ukidanja neradne nedjelje

Unija slobodnih sindikata (USSCG) pozvala je svoje članstvo i građane da potpišu elektronsku peticiju za očuvanje neradne nedjelje i slobodnog dana u dane državnih i drugih praznika za zaposlene u trgovini na veliko i malo.

Više

PREDLOG ZAKONA O BUDŽETU CG ZA 2021. GODINE: Predlog zakona biće spreman narednih dana

Vlada do 31. marta mora predložiti Parlamentu predlog budžeta za 2021. godine, što će, kako su ukazali u Ministarstvu finansija, i uraditi narednih dana. Ušteda 170 miliona, deficit tri odsto, blago povećanje plata, penzija i socijalnih davanja, kao i kapitalnog budžeta, neke su od najvažnijih komponenti predloga za državnu kasu.

Više

PREDSTAVLJEN PORTAL REGISTRA NAMETA: Osnovni cilj kreiranja Registra je centralizacija podataka o nametima koji se naplaćuju u Crnoj Gori, na državnom i lokalnom nivou, a u cilju pojednostavljenja procesa poslovanja i povećanja transparentnosti

U organizaciji Sekretarijata Savjeta za konkurentnost, Ministarstva ekonomskog razvoja i Ministarstva finansija i socijalnog staranja, 22.03.2021. godine, predstavljen je portal Registra nameta.

Više

AUTOBUSKI PREVOZNICI PREDLOŽILI MJERE ZA OPORAVAK

Crnogorsko turističko udruženje (CTU) uputilo je dopis resornim ministarstvima sa predlogom mjera za rješavanje problema u autobuskom prevozu, odnosno gradskom, prigradskom i linijskom, koje bi omogućile velikom broju autobuskih prevoznika da preživi.

Više