Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

VLADA CG: Utvrđen Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. Donijet veći broj podzakonskih akata

Vlade Crne Gore je, na sedmoj sjednici održanoj 21. januara 2021. godine kojom je predsjedavao premijer prof. dr Zdravko Krivokapić, utvrdila Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Više

PREDLOG ZAKONA O UTVRĐIVANJU PORIJEKLA IMOVINE I POSEBNOM OPOREZIVANJU NEZAKONITO STEČENE IMOVINE: Privatna imovina ne može se dokazivati u upravnom postupku

Zakona o porijeklu imovine i posebnom oporezivanju trebalo bi da se plaše samo oni koji to porijeklo ne mogu dokazati i kod kojih postoji očigledan nesklad između prihoda i početne imovine i značajnog imovinskog bogatstva u svom i posjedu bliskih ljudi – stoji u obrazloženju Predloga zakona o utvrđivanju porijekla imovine i posebnom oporezivanju nezakonito stečene imovine, koji je poslanica Branka Bošnjak nedavno podnijela Skupštini.

Više

JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PATENTIMA: Rasprava će trajati do 1. februara 2021. godine

Na osnovu člana 15 Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija ("Sl. list CG", br. 41/2018), Ministarstvo ekonomskog razvoja daje na javnu raspravu Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o patentima i upućuje javni poziv građanima, stručnoj javnosti i svim drugim zainteresovanim licima da se uključe u javnu raspravu i daju svoj doprinos u razmatranju Nacrta zakona.

Više

UNIJA POSLODAVACA CG: Privredi potrebna adekvatna podrška

Negativne posljedice korona krize neće nestati završetkom epidemije, ali je za lakši i brži oporavak crnogorske privrede neophodna adekvatna podrška, koja se u ovoj godini očekuje od Vlade, saopštili su iz Unije poslodavaca (UPCG).

Više