Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

IZMJENE ZAKONA O PENZIJSKOM I INVALIDSKOM OSIGURANJU: Neizvjesno kada bi Vlada i sindikati mogli usaglasiti stavove oko izmjena

Novi Zakon o penzijsko-invalidskom osiguranju trebalo je da bude usvojen još prošle godine, a sa njegovom primjenom trebalo je da se krene od 1. januara ove godine.

Više

NACRT ZAKONA O MEDIJIMA: Medijska zajednica mora biti uključena u izradu propisa

Novi Zakon o medijima je neophodan Crnoj Gori, jer je postojeći u velikoj mjeri prevaziđen, ali on mora imati podršku medijske zajednice – zaključeno je na konferenciji za novinare medijskih organizacija koje su, povodom Dana novinara Crne Gore, raspravljale o Nacrtu zakona o medijima koji je na javnoj raspravi.

Više

OMBUDSMAN: U porastu broj pritužbi u oblasti dječjih prava

Institucija Zaštitnika u prošloj godini primila je 209 pritužbi u oblasti dječjih prava, a one su se najčešće odnosile na zdravstvenu i socijalnu zaštitu djece, rekao je zaštitnik ljudskih prava i sloboda Šućko Baković, i dodao da broj pritužbi iz godine u godinu raste.

Više