Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SINDIKAT UPRAVE I PRAVOSUĐA CG: Poslodavci da strogo primjenjuju mjere preventive epidemije, da se obim poslova svede na najmanju mjeru, tj. mjeru hitnih i nedložnih obaveza, a da se svi drugi poslovi koji trpe odlaganje odlože ili rade od kuće

Analizom Sindikata uprave i pravosuđa Crne Gore utvrđeno je da su državni organi i organi lokalne samouprave donekle poštovali epidemiološke mjere, ali u nijesu se mogle primjeniti na valjan način. Sve je ovo dovelo do toga da epidemija uđe i među zaposlene u državnim organima zato traže hitnu reakciju nadležnih.

Više

NEOPHODNO UNAPRIJEDITI PRAVA LGBTIQ OSOBA U SUDSKOM POSTUPKU

Većina slučajeva u kojima su LGBTIQ osobe oštećena strana bude procesuirana u prekršajnom, a rijetko u krivičnom postupku, i to najčešće primjenom Zakona o javnom redu i miru ("Sl. list CG", br. 64/2011 i 56/2020), a ne Zakona o zabrani diskriminacije ("Sl. list CG", br. 46/2010, 40/2011 - dr. zakon, 18/2014 i 42/2017), saopšteno je na panelu "Slobodni i jednaki u pravima i pravdi", koji je organizovao Centar za monitoring I istraživanje (CeMI).

Više

UREDBA O NAČINU OBRAZOVANJA MAKSIMALNIH MALOPRODAJNIH CIJENA NAFTNIH DERIVATA: Skuplje sve vrste goriva

Sve vrste goriva poskupiće od 24. novembra, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Više