Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O RADU: Do trenutka stupanja na snagu novog Zakona o radu svaki zaposleni koji podnese tužbu za naplatu novčanih potraživanja nastalih od avgusta 2008. godine do dana usvajanja zakona ta tužba će obuhvatiti nezastaru

Radnici koji imaju potraživanja iz rada starija od četiri godine mogu spriječiti njihovo zastarijevanje ako pokrenu sudski postupak prije stupanja na snagu novog zakona o radu.

Više

U PRIPREMI PREDLOG ZAKONA O OGRANIČAVANJU UPOTREBE DUVANSKIH PROIZVODA: Kazna od 30 do 1.000 eura predviđena za pušenje na javnom ili radnom mjestu, u apartmanima ili sobama koje nijesu predviđene za to

Predlogom novog zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda, koji bi trebalo da bude gotov do kraja godine, predviđen je niz novih zabrana koje za cilj imaju zaštitu zdravlja ljudi

Više

CENTRALNA BANKA CG: Prosječna likvidna sredstva preko milijardu eura

Prosječna likvidna sredstva banaka u avgustu su iznosila 1,04 milijarde eura, što je 11,3 odsto više nego u julu 2017. godine, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

Više

MINISTARSTVO FINANSIJA: Uz bolju naplatu doprinosi mogu biti niži

Postoji prostor za smanjenje doprinosa za socijalno osiguranje, ali pod uslovom da se obezbijede prihodi koji ne bi mogli biti manji od postojećih, ukazali su iz Ministarstva finansija.

Više

U OKVIRU PRVOG POZIVA 2 MILIONA EURA ZA ZAPOŠLJAVANJE I ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE

U okviru Prvog poziva za dostavljanje predloga projekata u okviru Programa prekogranične saradnje Srbija - Crna Gora 2014-2020 korisnicima će na raspolaganju biti 2 miliona eura za projekte u oblasti zapošljavanja i zaštite životne sredine, saopšteno je u Rožajama na Informativnoj sesiji i Forumu za podsticanje projektnih partnerstva.

Više

POGLAVLJE 27: EK neće otvoriti pregovore sa Crnom Gorom za Poglavlje 27? Koalicija 27: Zagađenost u Pljevljima još nije riješena

Evropska komisija najvjerovatnije neće otvoriti pregovore za prijem u EU za Poglavlje 27 - životna sredina na Međuvladinoj konferenciji u Briselu, koja se održava 22. decembra, potvrđeno je iz više izvora.

Više