Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O UNUTRAŠNJOJ TRGOVINI: Za godinu dana kažnjeno 15 trgovaca zbog rada nedjeljom

Predmet o ukidanju neradne nedjelje, koja za trgovine na malo i veliko važi od 20. oktobra prošle godine, i dalje je pred ustavnim sudijom, saopšteno je u Ustavnom sudu.

Više

ZAKON O FISKALIZACIJI U PROMETU PROIZVODA I USLUGA: Omogućeno testiranje fiskalnih servisa

Sistem za testiranje fiskalnih servisa u okviru projekta elektronske fiskalizacije pušten je u rad, saopšteno je iz Poreske uprave (PU).

Više

DRŽAVNA REVIZORSKA INSTITUCIJA: Dug rastao brže od BDP-a

Državna revizorska institucija (DRI) je u izvještaju o ocjeni kriterijuma fiskalne odgovornosti za prošlu godinu konstatovala da projekcije navedene u Smjernicama makroekonomske i fiskalne politike od 2018. do 2021. i od 2019. do 2022. nijesu usklađene sa projekcijama u Fiskalnoj strategiji za period 2017-2020.

Više

UBRZATI UNAPREĐENJE POSLOVNOG AMBIJENTA

Vlada je dala nalog da se ubrza realizacija akcionog plana za unapređenje poslovnog ambijenta, koji obuhvata aktivnosti Ministarstava finansija, javne uprave, turizma, ekonomije, Poreske uprave, Centralne banke, Fonda PIO, CRPS, Uprave za nekretnine.

Više