Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

23. AVGUSTA BIĆE ODRŽANA SJEDNICA SKUPŠTINE CRNE GORE

U petak, 23. avgusta, sa početkom u 11 časova biće održana sjednica drugog vanrednog zasjedanja skupštine Crne Gore.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O ŽIVOTNOM PARTNERSTVU OSOBA ISTOG POLA: Nije predviđena mogućnost usvajanja djece od strane istopolnih parova

Institut za socijalnu i obrazovnu politiku apeluje na poslanike crnogorskog parlamenta da prestanu sa, kako tvrde, kalkulisanjem i brojanjem sitnih političkih poena i da na prvoj sljedećoj sjednici usvoje Zakon o životnom partnerstvu osoba istog pola.

Više

ZAKON O ODRŽAVANJU STAMBENIH ZGRADA: Stanari mogu biti kažnjeni i do 10.000 eura ako nemaju upravu zgrade

Vlasnici stanova moraju organizovati upravu zgrade, a ukoliko to ne urade komunalna inspekcija može da ih kazni od 500 do 10.000 eura, precizirano je u Zakonu o održavanju stambenih zgrada ("Sl. list CG", br. 41/2016 i 84/2018) koji je usvojen krajem prošle godine, a naglašeno je i daje svaki vlasnik stana obavezan da snosi troškove redovnog održavanja, odnosno da mjesečno uplaćaje najmanje 0,20 eura po kvadratu.

Više

MORSKA VODA NA CRNOGORSKIM KUPALIŠTIMA JE DOBROG KVALITETA, SANITARNO ISPRAVNA, TE BEZBJEDNA ZA KUPANJE I REKREACIJU

To pokazuju rezultati analize kvaliteta morske vode za 100 javnih kupališta, koju je Institut za biologiju mora sproveo od 13. do 16. avgusta.

Više