Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O RADU: Poslodavci nijesu u obavezi da produže ugovor o radu na određeno vrijeme

U vrijeme pandemije korona virusa poslodavci nijesu produžili veliki broj ugovora o radu na određeno vrijeme, što je njihovo zakonsko pravo, kaže glavna inspektorka rada Angelina Međedović.

Više

UREDBA O USLOVIMA ZA ODLAGANJE NAPLATE DOSPJELIH PORESKIH I NEPORESKIH POTRAŽIVANJA: Odložena naplata 8,5 miliona eura poreza

Zahtjev Poreskoj upravi Crne Gore za odlaganje plaćanja doprinosa i odlaganje poreskih obaveza shodno reprogramu poslalo je 1.590 obveznika. Najviše zahtjeva je dostavljeno za odlaganje doprinosa.

Više

CENTRALNA BANKA CG: Platni promet 1,37 milijardi eura

Vrijednost realizovanog platnog prometa za 22 radna dana u martu iznosila je 1,37 milijardi eura, što je 16 odsto više nego u februaru, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

Više

ONLINE FORUM PRAVO INTELEKTUALNE SVOJINE – ŠTA JE POTREBNO DA ZNAMO PRIJE ULASKA U EU?

Povodom svjetskog dana intelektualne svojine - 26. aprila, a s ciljem kvalitetnog i efikasnog informisanja javnosti o ovoj oblasti, Generalni sekretarijat Vlade i Ministarstvo ekonomije organizuju online forum – Pravo intelektualne svojine – šta je potrebno da znamo prije ulaska u EU?

Više