Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

U PRIPREMI NACRT ZAKONA O ZAŠTITI PODATAKA O LIČNOSTI: Zakon će biti usklađen sa evropskom Uredbom o zaštiti podataka

Opšta uredba o zaštiti ličnih podataka (GDPR), koja se odnosi na zaštitu privatnosti svakog pojedinca unutar EU, najviše će u Crnoj Gori uticati na sektore finansija, zdravstvene zaštite, ICT-a, javni, trgovine i hotelijerstva, saopšteno je iz Privredne komore (PKCG).

Više

MINIMALNA CIJENA RADA PO RADNOM ČASU ZA 2019. GODINU: Sindikati traže povećanje minimalne zarade sa 193 na 250 eura. Poslodavci očekuju da se, sa sadašnjih 65,37 odsto, opterećenje na prosječnu zaradu od 500 eura svede na 50 odsto

Radna grupa sastavljena od predstavnika Vlade, sindikata i poslodavaca privodi kraju razgovore, odnosno analizu efekata povećanja minimalne zarade i smanjenje opterećenja na plate, koje bi trebalo da se primijeni od 1. januara.

Više

MINISTARSTVO FINANSIJA: Prodati zapisi vrijedni 24 miliona eura

Na petoj ovogodišnjoj aukciji prodati su državni zapisi sa rokom dospjeća od 182 dana, vrijedni 24 miliona eura, po prosječnoj stopi od 0,51 odsto.

Više

GRANSKI KOLEKTIVNI UGOVOR ZA OBLAST PROSVJETE: Prosvjetni sindikati traže usklađivanje ugovora sa Zakonom o zaradama zaposlenih u javnom sektoru

Zaposleni u prosvjeti treba da imaju plate na nivou prosječne zarade u javnoj upravi, jer je ulaganje u obrazovanje investiranje, a ne trošak, saopštio je predsjednik Sindikata prosvjete Crne Gore, Zvonko Pavićević. Pavićević je ocijenio da država nedovoljno ulaže u obrazovni sistem.

Više