Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

RASPISAN OGLAS ZA IZBOR PREDSJEDNIKA VRHOVNOG SUDA: Rok za prijavu 15 dana

Sudski savjet raspisao je oglas za izbor predsjednika Vrhovnog suda. Rok za prijavu kandidata je 15 dana od dana objavljivanja javnog oglasa u Službenom listu Crne Gore i dnevnom listu Pobjeda. Kandidat mora da ispunjava uslove predviđene Zakonom o Sudskom savjetu i sudijama ("Sl. list CG", br. 11/2015, 28/2015 i 42/2018).

Više

VLADA CG: Utvrđeni predlozi zakona o dopunama Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, o izmjenama Zakona o porezu na dodatu vrijednost i o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak fizičkih lica. Donijet veći broj podzakonskih akata

Vlade Crne Gore je, na jedanaestoj sjednici održanoj 18. februara 2021. godine kojom je predsjedavao premijer prof. dr Zdravko Krivokapić, usvojila Izvještaj o realizaciji Programa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji 2020-2022, za 2020. godinu. Izvještaj je pokazao, između ostalog, da je za prošlu godinu, od ukupno 281 obaveze, ispunjeno 121, što čini 43%. Od 225 zakona i podzakonskih akata realizovano je 98, odnosno 44%. Takođe, od 56 strategijskih dokumenata ispunjeno je 23, što čini 41%.

Više

PRAVILNIK O BLIŽIM KRITERIJUMIMA ZA KORIŠĆENjE SREDSTAVA TEKUĆE I STALNE BUDžETSKE REZERVE: Mreža za afirmaciju nevladinog sektora traži da raspodjela budžetske rezerve da bude transparentnija

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) pozvala je Vladu da bez odlaganja povuče zaključak o korišćenju tekuće budžetske rezerve za prva tri ovogodišnja mjeseca, dok ne izmjeni odgovarajući pravilnik i definiše jasne i transparente kriterijume za trošenje novca građana.

Više

SINDIKAT PROSVJETE PODGORICA: Prosvjetni radnici ne odustaju od zahtjeva za plaćeni dopunski rad

Predsjednik Gradskog odbora Sindikata prosvjete Podgorica Slobodan Savović ukazao je da se dopunski rad nastavnika u ovoj školskoj godini mora platiti po zakonskoj normi.

Više