Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

U PRIPREMI IZMJENE SETA ZAKONA KOJIM SE REGULIŠU OPOREZIVANJE I KRIVIČNI POSTUPAK

Poreska uprava uskoro će formirati poresku policiju, koja bi trebalo da doprinese efikasnijoj borbi protiv utaje poteza. Iskustva iz regiona pokazuju da je poreska policija dobro rješenje. U Srbiji postoji već 15 godina i bilježi dobre rezutlate kada je riječ o suzbijanju sive ekonomije.

Više

PREDLOG ZAKONA O APOTEKARSKOJ DJELATNOSTI: Ako u apoteci nema farmaceuta kazna i do 20.000 eura

Skupštinski Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje jednoglasno je usvojio Predlog zakona o apotekarskoj djelatnosti koji, između ostalog, predviđa da u apotekama mora biti prisutan farmaceut, u protivnom slijedi kazna i do 20.000 eura.

Više

U PRIPREMI IZMJENE ZAKONA O INSPEKCIJSKOM NADZORU: Inspektorima će biti omogućeno da ulaze u privatne posjede – stanove i kuće u slučaju kada postoji indicija da se u njemu obavlja "radnja prekršaja"

U 23 opštine, po tvrdnjama Zanatske komore Crne Gore, ima na desetine hiljada raznih vrsta zanatlija koji mirno rade po kućama i stanovima, ne plaćaju porez, doprinose, cijenama "ubijaju" regularne, inspektori ih zaobilaze, a oni se još nesmetano reklamiraju u medijima, na društvenim mrežama.

Više

U PRIPREMI IZMJENE ZAKONA O IGRAMA NA SREĆU: Nema inicijativa da se zabrani rad kladionicama

Pripremaju se izmjene Zakona o igrama na sreću ("Sl. list RCG", br. 52/2004 i "Sl. list CG", br. 13/2007, 40/2011 - dr. zakon, 61/2013 i 37/2017), ali nema inicijative da se zabrani rad kladionica, kao što se nedavno desilo u susjednoj Albaniji. Prihodi od koncesija iznose 8 miliona eura, dok poreski nisu precizni jer vlasnici kladionica obično imaju i drugi biznis. Najčešći ulozi crnogorskih kladioničara mali su, euro ili dva, ali tu je, prema ocjeni stručnjaka, opasnost da klađenje pređe u zavisnost.

Više

UREDBA O NAČINU OBRAZOVANJA MAKSIMALNIH MALOPRODAJNIH CIJENA NAFTNIH DERIVATA: Cijene goriva nepromijenjene

Cijene svih vrsta goriva u Crnoj Gori ostaće nepromijenjene u narednih 15 dana, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Više