Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

OSNOVNI SUD U PODGORICI: CKB prekršila Zakon o potrošačkim kreditima

Osnovni sud u Podgorici donio je presudu po prvoj kolektivnoj tužbi, kojom je utvrđeno da je Crnogorska komercijalna banka AD Podgorica (CKB banka) prekršila Zakona o potrošačkim kreditima ("Sl. list CG", br. 35/2013 i 73/2017 - dr. zakon), čime je ujedno povrijedila kolektivna prava potrošača, saopšteno je iz Centra za zaštitu potrošača (CEZAP).

Više

U PRIPREMI NACIONALNA PROCJENA RIZIKA OD KATASTROFA U CG

Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova počeo je aktivnosti na izradi Nacionalne procjene rizika od katastrofa Crne Gore, koja će ukazati na sve rizike koji ugrožavaju ljude, materijalna i kulturna dobra, kao i životnu sredinu, a navedeni dokument biće završen krajem godine.

Više

POČELA IMPLEMENTACIJA PROJEKTA "UNAPREĐENJE PREDUZETNIŠTVA KROZ NAPREDNU SAVJETODAVNU PODRŠKU I INFORMACIONE SERVISE"

Ministarstvo ekonomskog razvoja u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) otpočelo je implementaciju projekta "Unapređenje preduzetništva kroz naprednu savjetodavnu podršku i informacione servise" u okviru Godišnjeg akcijskog programa Instrumenta za pretpristupnu podršku IPA za 2016. godinu. Cilj projekta je pružanje savjetodavne podrške mikro, malim i srednjim preduzećima u Crnoj Gori kroz Program savjetodavne podrške za mala i srednja preduzeća koji sprovodi Evropske banke za obnovu i razvoj.

Više

SAVJET STRANIH INVESTITORA: U CG uloženo 1,2 milijarde eura za 20 mjeseci

Pandemija korona virusa jeste usporila, ali nije zaustavila priliv stranih direktnih investicija. U Crnu Goru je za 20 mjeseci uloženo više od 1,2 milijarde eura, saopštio je izvršni direktor Savjeta stranih investitora Crne Gore Ivan Radulović.

Više