Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O FISKALIZACIJI U PROMETU PROIZVODA I USLUGA: PU omogućila testiranje fiskalnih servisa

Testiranje fiskalnih servisa u okviru projekta elektronske fiskalizacije biće omogućeno u utorak, saopšteno je iz Poreske uprave (PU).

Više

PREDLOG ZAKONA O ZAVRŠNOM RAČUNU BUDŽETA ZA 2019. GODINU: Državna revizorska institucija dala pozitivno mišljenje

Pozitivno mišljenje koje je Državna revizorska institucija dala na Izvještaj o reviziji Predloga Zakona o završnom računu budžeta za 2019. godinu, je ujedno i potvrda da je Ministarstvo finansija, kao organ koji priprema Predlog zakona o završnom računu budžeta, izvještaj sastavio i prezentovao na fer i objektivan način u skladu sa važećim okvirom finansijskog izvještavanja, ukazali su iz Ministarstva finansija.

Više

U SIVOJ ZONI 30% PRIHODA OD RENTIRANJA NEPOKRETNOSTI

Problem registrovanja smještajnih kapaciteta traje već godinama. U ilegalne tokove prilikom izdavanja neregistrovanog smještaja "gubi se 30 odsto od ostvarenog turističkog prihoda".

Više

UPRAVA CARINA: Naplata niža 19 odsto

Uprava carina naplatila je u prvih devet mjeseci naplatila 495,3 miliona eura, što je u odnosu na isti period prošle godine manje za 118,6 miliona ili 19,32 odsto, saopšteno je iz te institucije. To je, kako objašnjavaju, posljedica pada prometa u unutrašnjoj i spoljnoj trgovini, kao i smanjenja privredne aktivnosti zbog ekonomske krize nastale od početka pandemije virusa Kovid-19.

Više