Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

NACIONALNO KOORDINACIONO TIJELO ZA ZARAZNE BOLESTI: Bez dodatnih epidemioloških mjera, uz najviši nivo poštovanja već donijetih

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) je na sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Milutin Simović, odlučilo da za sada ne uvodi nove epidemiološke mjere već da pokrene dodatne mehanizme najstrože kontrole poštovanja već propisanih mjera i da pruži direktnu stručnu pomoć medicinskim ustanovama u opštinama sa visokim nivoom lokalne transmisije koronavirusa.

Više

VLADA CG: Usvojena Informacija o potrebi nabavke dijagnostikuma i medicinskog potrošnog materijala za COVID-19

Vlada Crne Gore je u četvrtak, 17. septembra 2020.godine, bez održavanja sjednice, a na osnovu pribavljene saglasnosti većine članova Vlade, usvojila Informaciju o potrebi obezbjeđivanja sredstava za jačanje dijagnostičkih kapaciteta Instituta za javno zdravlje Crne Gore i nabavku dijagnostikuma i medicinskog potrošnog materijala za COVID-19.

Više

NEOPHODNE IZMJENE ZAKONA O DRŽAVNIM SLUŽBENICIMA I NAMJEŠTENICIMA: Akcija za socijalnu pravdu traži da se uklone rješenja koja omogućavaju zapošljavanja po političkoj, nepotističkoj ili drugoj vrsti podobnosti

Donošenje zakona o Vladi Crne Gore i zakona o Skupštini Crne Gore treba da budu među prioritetnim normativnim zadacima u okviru reforme javne uprave, kao i smanjenje ukupnih troškova za zarade u javnom sektoru na centralnom i lokalnim nivoima, ocijenila je Ines Mrdović, pravni savjetnik pri NVO Akcija za socijalnu pravdu.

Više

UREDBA O USLOVIMA ZA ODOBRAVANJE STATUSA OVLAŠĆENOG PRIVREDNOG SUBJEKTA NA CARINSKOM PODRUČJU CG: Uprava carina dodijelila prvi status ovlašćenog privrednog subjekta

U skladu sa najvišim EU standardima u oblasti saradnje i partnerstva između carine i biznis zajednice (AEO koncept) Uprava carina Crne Gore dodijelila je prvi status ovlašćenog privrednog subjekta kompaniji Neregelia iz Podgorice, saopšteno je iz te institucije.

Više