Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

EVROPSKA MREŽA ORGANIZACIJA ZA NADGLEDANJE IZBORA (ENEMO) SMATRA DOMAĆE IZBORNO ZAKONODAVSTVO PRUŽA OSNOVE ZA ODRŽAVANJE DEMOKRATSKIH IZBORA U CRNOJ GORI: Ipak, uprkos dobrim osnovama za održavanje izbora, pojedine zakonske odredbe suprotne međunarodnim standardima

Crnogorsko izborno zakonodavstvo pruža osnove za održavanje demokratskih izbora, ali neke zakonske odredbe ostaju u suprotnosti sa međunarodnim standardima, uključujući prava glasača i kandidata. Pandemija Covid-19 negativno uticala je na uslove za održavanje parlamentarnih izbora i mogućnosti za sprovođenje kampanje, saopšteno je na pres konferenciji Evropske mreže organizacija za nadgledanje izbora (ENEMO) koja je predstavila privremeni izvještaj za period od 15. jula do 15. avgusta.

Više

INTERVJU SA PREDSJEDNIKOM DRŽAVNE IZBORNE KOMISIJE: Sve spremno za izbore, DIK potpuno transparentan

Državna izborna komisija je sve svoje obaveze i aktivnosti za sprovođenje izbora završila u roku počev od kalendara, utvrđivanja biračkih lista, žrijebanja… Ostalo je da političke partije pošalju svoje predstavnike u biračkim odborima, odnosno saopšte imena članova ovih tijela kako bismo što prije počeli obuku koja se ove godine, zbog COVID-19, održava preko onlajn platformi. Apelujem na političke partije da što prije dostave imena članova biračkih odbora, kako bismo što prije počeli sa edukacijom, kaže u razgovoru za Dnevne novine predsjednik DIK-a Aleksa Ivanović.

Više

AGENCIJA ZA SPREČAVANJE KORUPCIJE OBJAVILA PODATKE O OPREDIJELJENIM SREDSTVIMA ZA PARLAMENTARNE I LOKALNE IZBORE: Strankama 473 hiljade eura

Za predstojeće parlamentarne izbore izdvojeno je blizu 2,4 miliona eura iz državnog budžeta, od čega će petinu, odnosno nešto više od 473 hiljade eura, podijeliti 11 partija koje se bore za mjesto u Skupštini.

Više

ZAKONI O INOVACIONOJ DJELATNOSTI I O PODSTICAJNIM MJERAMA ZA RAZVOJ ISTRAŽIVANJA I INOVACIJA: Dobar podsticaj za IT industriju

Sigurno je da su podsticaji došli u pravo vrijeme, jer će nam kao kompaniji značiti da nastavimo sa razvojem i investicijama u 2021. godini, kazao je za Dnevne novine osnivač kompanije Bild Studio Tarik Zaimović ističući da ne može a da ne pohvali rad, pozitivnu energiju i nadu koje je Ministarstvo nauke unijelo u cijelu IT zajednicu.

Više

OBJAVLJENA PRELIMINARNA VERZIJA FUNKCIONALNE SPECIFIKACIJE ZA PROJEKAT ELEKTRONSKE FISKALIZACIJE

U okviru implementacije projekta elektronske fiskalizacije, zbog velikog interesovanja poreskih obveznika, Poreska uprava je objavila preliminarnu verziju Funkcionalne specifikacije projekta, saopšteno je iz Poreske uprave.

Više