Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O ZAŠTITI POTROŠAČA: Trgovac je dužan da obezbijedi potrošaču odgovarajući materijal za pakovanje u skladu sa vrstom i svojstvima robe. U neto masu robe ne smije se uračunavati težina materijala za pakovanje

Tržišni inspektori su ove godine 171 put kaznili trgovačke kompanije zbog toga što su i materijal za pakovanje uračunavale u težinu proizvoda mesa, mesnih proizvoda, sireva, voća, povrća… i time prekršili Zakon o zaštiti potrošača ("Sl. list CG", br. 2/2014, 6/2014 - ispr., 43/2015 i 70/2017 - dalje: Zakon), saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove.

Više

NACRT ZAKONA O POMORSKOJ AGENTURI: Po prvi put na sistemski način biće regulisano obavljanje ove privredne djelatnosti

U Baru je održavanjem Okruglog stola povodom Nacrta zakona o pomorskoj agenturi završen proces javne rasprave u odnosu na ovaj normativni akt.

Više

ZAKON O OGRANIČAVANJU UPOTREBE DUVANSKIH PROIZVODA: Od avgusta izrečeno 12.690 eura kazni

Glavna turistička inspektorka, Svetlana Šljivančanin rekla da je od avgusta do danas, po osnovu Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda ("Sl. list CG", br. 46/2019 i 48/2019 - ispr. - dalje: Zakon) izrečeno kazni ukupnog iznosa 12.690 eura.

Više

ZAKON O ZAŠTITI I ZDRAVLjU NA RADU: Zakon se ne odnosi na one koji "rade na crno"

Tokom 2018. godini u Crnoj Gori je na radu povrijeđeno 1.199 osoba, od čega u Bijelom Polju 113, a poslije građevinarstva, najveći broj smrtnih slučajeva ili kolektivnih povreda je u oblasti poljoprivrede i šumarstva.

Više