Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

OSNOVNI SUD U PODGORICI: 163 osobe tuže državu zbog spiska o izolaciji

Pred Osnovnim sudom u Podgorici do sada su protiv države podnijete 163 tužbe od fizičkih lica čija imena su objavljena u vrijeme kada im je Uprava za inspekcijske poslove rješenjem odredila samoizolaciju.

Više

ZAKON O DRŽAVNOJ REVIZORSKOJ INSTITUCIJI: Osobe koje posjeduju uvjerenje o položenom revizorskom ispitu su samo stekle uslov da budu kandidati na konkursu za izbor za državnog revizora u DRI. Iste nemaju pravo da se, sa pozivom na uvjerenje o položenom ispitu, u službenoj relaciji sa trećim licima legitimišu kao državni revizori i to pretvaraju u "privatnu profesiju" na komercijalnoj osnovi, suprotno Zakonu

Državna revizorska institucija, kao vrhovni organ državne revizije u Crnoj Gori, ponovo je saopštila da se određene osobe, koje nijesu zaposlene u DRI, potpisuju u službenoj korespodenciji kao državni revizori, na šta shodno Zakonu o Državnoj revizorskoj instituciji ("Sl. list RCG", br. 28/2004, 27/2006 i 78/2006 i "Sl. list CG", br. 17/2007, 40/2011 - dr. zakon, 31/2014 i 70/2017 - dr. zakon) nemaju pravo.

Više

PREDLOG ZAKONA O IZMJENI I DOPUNI ZAKONA O RADU: Predviđeno da minimalna zarada ne može biti ispod 250 eura, te da primjena Zakona počinje 1. jula 2021. godine

Primjena zakona o minimalnoj zaradi planirana je u julu ove godine, što daje dovoljno prostora i vremena da se intenzivira i dinamizira rad u Socijalnom savjetu i dođe do optimalnog rješenja, ocijenio je predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić koji je učestvovao u radu prve vanredne sjednice Socijalnog savjeta Crne Gore.

Više

UGOSTITELJI TRAŽE POMOĆ DRŽAVE

Ugostiteljska djelatnost je trenutno na kiseoniku, ako aktuelne mjere potraju, biće ubrzo i na respiratoru, poručuju iz NVO "Udruženje ugostitelja Crne Gore". Traže adekvatnu finansijsku podršku, u suprotnom pozivaju sve one koji su pogođeni novim mjerama da uzmu učešća u organizovanju raznih vidova protesta, koje će, kako kažu, konkretizovati u međusobnoj saradnji.

Više