Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

UREDBA O PROGRAMU I NAČINU POLAGANjA STRUČNOG ISPITA ZA RAD U DRŽAVNIM ORGANIMA: Novine u polaganju stručnog ispita

U skladu sa novom Uredbom o programu i načinu polaganja stručnog ispita za rad u državnim organima ("Sl. list CG", br. 79/2018) redefinisan je program polaganja stručnog ispita na način da su:

Više

ZAKON O JAVNIM NABAVKAMA: Komisija poništila tendere vrijedne 4,2 miliona eura

Komisija za kontrolu postupaka javnih nabavki na prvoj sjednici u ovoj godini otkrila je pet nezakonitih tendera ukupne vrijednosti 4.241.300 eura.

Više

NACRT ZAKONA O MEDIJIMA: Društvo profesionalnih novinara nezadovoljno Nactom zakona

U Nacrtu zakona o medijima ostale su odredbe čijom selektivnom primjenom može biti dovedena u pitanje sloboda izražavanja, ugroženi novinarski izvori i izvršen neprimjeren uticaj na novinare i medije, ocijenjeno je iz Društva profesionalnih novinara Crne Gore (DPNCG).

Više

ODLUKA O UTVRĐIVANJU STOPE ZATEZNE KAMATE OD 1. JANUARA DO 30. JUNA 2019. GODINE: Kamata za kašnjenje povećana na osam odsto

Centralna banka Crne Gore objavila je da se od početka ove godine primjenjuju nove stope zateznih kamata od osam odsto. Odluku o utvrđivanju stope zatezne kamate od 1. januara do 30. juna ove godine zvanično je donio guverner Radoje Žugić, na osnovu izmjena zakona kojim se uređuje ova oblast.

Više